Ηράκλειο: Eργατικό ατύχημα σε χώρο ανέγερσης σχολείου

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Ηράκλειο. Έγινε περίπου στη 1 μ.μ. της Δευτέρας 19 Αυγούστου, στο υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο Γαζίου σε εργασίες θεμελίωσης – σκυροδέτησης τοιχίων περίφραξης, όταν μηχάνημα χτύπησε έναν  37χρονο οικοδόμο, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος  μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με κάταγμα στο αριστερό πόδι.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, μαζί με την τεχνική επιθεώρηση βρέθηκε στο χώρο του ατυχήματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία για τις συνθήκες του νέου αυτού εργατικού ατυχήματος.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ευχόμαστε περαστικά στο συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο.

Ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε γαλέρες. Για εμάς το πολυτιμότερο είναι να γυρνάμε στο σπίτι μας κι όχι να αφήνουμε το αίμα μας στους χώρους δουλειάς που πάμε να βγάζουμε ένα μεροκάματο».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!