Υπουργείο Εργασίας: Σε ισχύ η συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία

«Αστήριχτα ανυπόστατα και πλήρως ανακριβή» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εργασίας τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που αναφέρονται στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ).

«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η συγκεκριμένη κλαδική συλλογική σύμβαση, μετά την απάντηση του Υπουργείου, είναι χωρίς αντίκρισμα ή ότι αναστέλλεται η εφαρμογή της συγκεκριμένης κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το αληθές και το ακριβές είναι ότι η συγκεκριμένη συλλογική Σύμβαση είναι σε ισχύ και δεσμεύει τους εργαζόμενους και εργοδότες που είναι μέλη των συμβαλλόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων (άρθρο 16 ν. 1876/1990).

Η κήρυξη της υποχρεωτικότητας των συμβάσεων και της καθολικής εφαρμογής τους σε όλους τους εργαζόμενους, έχει ανασταλεί, βάσει της προγενέστερης νομοθεσίας του 2011 και ειδικότερα της παρ. 6 του Ν. 4024/2011. Ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων και της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι κατοχυρωμένος Συνταγματικά και εφαρμόζεται πλήρως».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!