Υπό παράλυση οκτώ πανεπιστήμια

Συνεχίζεται η ομηρία χιλιάδων φοιτητών σε οκτώ πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς νέα πενθήμερη απεργία από Δευτέρα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Χιλιάδες φοιτητές αδυνατούν να εγγραφούν, να δώσουν εξετάσεις ή να πάρουν το πτυχίο τους.

Πρόκειται για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η κινητικότητα 1.349 υπαλλήλων θα «παραλύσει» τα πανεπιστήμια. Τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και οι πρυτάνεις, έχουν ζητήσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει θέσει ως προθεσμία την 9η Οκτωβρίου για να αποσταλούν από τους πρυτάνεις οι λίστες με τα προσόντα όλων των διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να επιλεγούν οι 1.349 που θα μπουν στη διαθεσιμότητα, τονίζοντας πως οι 626 θα μετακινηθούν σε άλλα ΑΕΙ και για τους υπόλοιπους γίνεται προσπάθεια να απορροφηθούν.

Στα οκτώ πανεπιστήμια που επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις έχει ανακοινωθεί παράταση των εγγραφών έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε πως οι πρωτοετείς μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα ακόμα και αν δεν έχουν εγγραφεί.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!