Υπάλληλοι Π. Δ. Ελλάδας: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και καταλήψεις

Την προκήρυξη επαναλαμβανόμενων 24 απεργιών από την Τρίτη 20-11-2012 μέχρι την Παρασκευή 23-11-2012 με καθημερινές συνεχιζόμενες γενικές συνελεύσεις για εκτίμηση της πορείας των κινητοποιήσεων και της στάσης του συλλόγου και παράλληλες καταλήψεις κτηρίων – γραφείων της ΠΔΕ, αποφάσισε χθες οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΔΕ συγκαλεί νέα γενική συνέλευση την προσεχή Δευτέρα, στις 8 και μισή το πρωί, στα γραφεία της ΠΔΕ (πρώην κτήριο ΙΝΤΡΑΚΟΜ).

 

Αναλυτικότερα η απόφαση:
Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια την πλέον σκληρά οργανωμένη επίθεση κατά του βιοτικού του επιπέδου, των εργασιακών συνθηκών, των μισθολογικών αποδοχών, των κοινωνικών παροχών, της δημόσιας περιουσίας. Το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών  απειλείται από τις επιλογές των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με θύτες το τραπεζικό και πολυεθνικό κεφάλαιο, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την ελληνική κυβέρνηση.

Οι νόμοι των μνημονίων με την επακόλουθη κοινωνική ισοπέδωση, εδώ και 2 ½ χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση που αντιμετωπίζεται μόνο με την κοινωνική εξέγερση για την ανατροπή τους. Κοινωνική εξέγερση που θα  ανατρέψει τις μνημονιακές κατευθύνσεις και θα εμποδίζει τις όποιες εναλλακτικές λύσεις του συστήματος, τύπου «Χρυσή Αυγή».

Η τρόικα εσωτερικού (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.),  στηριγμένη σε οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απέσπασε με ψυχολογικές μεθόδους εξαπάτησης και τρομοκρατίας, έχει επιδοθεί σε ένα ανηλεές νομοθετικό σαφάρι ψηφίζοντας Νόμους, εκδίδοντας Προεδρικά Διατάγματα, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές αποφάσεις που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού, καταργούν τη Δημοκρατία, την Εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και οδηγούν σε συνειδητή  Γενοκτονία  του  λαού  μας.

Ο  πρόσφατος  νόμος 4093/2012  του ενός άρθρου (και των 238 σελίδων), που ψηφίστηκε  στη  Βουλή  στις  7-11-2012, με την «συνδρομή» χημικών – δακρυγόνων, αστυνομικής βίας και αντλιών νερού ενάντια στους χιλιάδες εργαζόμενους διαδηλωτές, αποτελεί το επισφράγισμα των απαιτήσεων της τρόικας  Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ.  Αποτελεί νέα τεράστια επίθεση κατά των αποδοχών, των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων, των εργασιακών συνθηκών, της υγείας και παιδείας, της δημόσιας περιουσίας  κ.λ.π.

Ξεκινά επιθετικότερα την εφαρμογή απολύσεων στο Δημόσιο που θα κλιμακωθούν τον επόμενο χρόνο. Κοντά στους συναδέλφους  για τους οποίους ο νόμος προβλέπει την ΑΜΕΣΗ διαθεσιμότητα – απόλυση, θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι το 2013 μέσα από τις στημένες «αναδιαρθρώσεις οργανογραμμάτων» και «αξιολογήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων» που έχουν μπει σε εφαρμογή  με επισπεύδοντες  πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας  (στις Περιφέρειες  η διαδικασία  αυτή καθοδηγείται από τη Γερμανική task force του Reichenbach).

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα υποκύψουμε στη λαίλαπα των απολύσεων. Αγωνιστικά  θα  αντιταχθούμε  σε  αυτή  για να  την  αποτρέψουμε.

Στο πλαίσιο του παραπάνω πολιτικού σκεπτικού,  η Γ.Σ.:

  • Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του συλλόγου μας για άμεσες ενέργειες συνεργασίας των Πρωτοβάθμιων συλλόγων της περιοχής μας  για λήψη αποφάσεων συντονισμένων διαρκών αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή του νόμου 4093/2012  και των αντιλαϊκών διατάξεών του.

  • Καταγγέλλει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της συνεδρίασης της 15ης – 11- 2012 που (σε αντίθεση με άλλα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια)  περιορίζεται σε φραστική καταδίκη προβλέψεων του νόμου 4093/2012 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους υπαλλήλους αρνούμενη την συμπαράταξη με τις αποφάσεις των Γ.Σ. των εργαζομένων και τις προτάσεις μειοψηφούντων Περιφερειακών Συμβούλων που πρότειναν μη αποστολή στοιχείων με ονόματα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα και πολιτική στήριξη και κάλυψη των υπαλλήλων που δεν θα αποστείλουν τις σχετικές λίστες, άρνηση υπογραφής διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας και επ΄ αόριστον κλείσιμο των Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε. με στόχο την ανατροπή του ισοπεδωτικού για την κοινωνία νόμου.

  • Ζητά την άμεση σύγκληση νέας έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για επανεξέταση της προηγούμενης απόφασής του.

  • Καταγγέλλει την πλειοψηφία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. που αρνούνται την ουσιαστική οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την μη εφαρμογή – κατάργηση του νόμου.

  • Προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τη Τρίτη 20-11-2012 μέχρι την Παρασκευή 23-11-2012 με καθημερινές συνεχιζόμενες Γενικές Συνελεύσεις για εκτίμηση της πορείας των κινητοποιήσεων και της στάσης του συλλόγου μας και παράλληλες  καταλήψεις κτιρίων – γραφείων  της Π.Δ.Ε.

  • Καλεί νέα Γ.Σ. τη Δευτέρα 19-11-2012 στις 8.30 π.μ. στα γραφεία της Π.Δ.Ε στο κτίριο της πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

  • Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να αποστείλει την απόφασή της στον Περιφερειάρχη, στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στα Μέσα Ενημέρωσης, τους Πρωτοβάθμιους συλλόγους, την Ο.ΣΥ.Α.Π.Ε., την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη  Γ.Σ.Ε.Ε.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!