Υπάλληλοι ΕΟΤ: Στόχος των «διαρροών» η διάλυση του Οργανισμού

Για αμαύρωση των εργαζομένων στον ΕΟΤ και διαπόμπευση των στελεχών του που έχει ως σκοπό την προετοιμασία  της κοινής γνώμης να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιχειρουμένη διάλυση του οργανισμού,  κάνει λόγο ο σύλλογος εργαζομένων στον ΕΟΤ , σχολιάζοντας τα στοιχεία των δειγματοληπτικών ελέγχων  του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για το ωράριο στην υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με την έκθεση σε έλεγχο του ΣΕΕΔΔ στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τον Νοέμβριο του 2012, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου, ενώ το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση ή την αποχώρηση από την Υπηρεσία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν το χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.

Οι υπάλληλοι του ΕΟΤ από την πλευρά τους αμφισβήτησαν τα στοιχεία  τονίζοντας ότι  δεν γνωρίζουν σε ποια υπηρεσία του ΕΟΤ και πότε διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος έλεγχος.

Όπως διευκρινίζουν  ο ΕΟΤ, εκτός της κεντρικής του υπηρεσίας,  έχει 14 περιφερειακές υπηρεσίες, 14 γραφεία υποστήριξης και 2 γραφεία πληροφοριών. Ο ΕΟΤ έχει 560 υπαλλήλους, συνεπώς αν ο αριθμός 121 που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ακριβής δεν αποτελεί το 69,6% αλλά το 21,5% του συνόλου των υπαλλήλων του.

Καλεί  τη διοίκηση του ΕΟΤ να δώσει όλα τα στοιχεία των ελέγχων που έχει διενεργήσει η ίδια και τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης  και να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για να σταματήσει επιτέλους η πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμισης του ΕΟΤ και τον υπαλλήλων του.

Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλώντας τον αντί να εκδίδει δελτία τύπου με άχρηστες πληροφορίες που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιχειρουμένη διάλυση του ΕΟΤ, να πληροφορηθεί τόσο για την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όσο και για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ασκεί σήμερα την αποστολή του.

«Η φετινή αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης (πάνω από 17.000.000 τουρίστες) οφείλεται αποκλειστικά στην καλοσχεδιασμένη και στην απόλυτα επιτυχημένη διεθνή προβολή του ελληνικού τουρισμού από τα στελέχη του ΕΟΤ.», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τέλος τονίζουν ότι ο   τουριστικός κόσμος της χώρας (δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι)  δεν πρόκειται να παραπλανηθούν και να πειστούν για τη σκοπιμότητα της διάλυσης του ΕΟΤ από την κακοσχεδιασμένη και άστοχη επικοινωνιακή στρατηγική του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΟΤ, ΩΡΑΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση