Υπάλληλοι Δ.Κεφαλονιάς: Αποδόθηκαν 75.000 ευρώ από μνημονιακές περικοπές -Επίθεση σε ΚΕΔΕ

Επίθεση εναντίον της ΚΕΔΕ αλλά και του δημάρχου Κεφαλονιάς, εξαπολύει ο σύλλογος των δημοτικών υπαλλήλων του νησιού, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και να αναζητήσει νομοθετική λύση, ώστε όπως υποστηρίζουν να μην καταβληθούν τα ποσά για από τον 13ο και 14ο μισθό, για τα οποία έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι έχουν περικοπεί παρανόμως.

Το θέμα έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς και πρόεδρος του ΠΕΔΙΝ, αφού όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι τους καταβλήθηκαν 75.000 ευρώ με απόφαση δικαστηρίου για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, που έχουν κοπεί από μνημονιακούς νόμους.

Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, η πλειοψηφία αποφάσισε να αναζητήσει νομικές λύσεις, ώστε να μην καταβάλει τα ποσά ή να βρεθεί λύση ώστε να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 στο εργατικό κέντρο και συζήτησε το θέμα της απόφασης της ΚΕΔΕ που αφορά τις προσφυγές των υπαλλήλων και τις παρενέργειές τους και κατά πλειοψηφία, αποφάσισε τα παρακάτω:

«Από το δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ την Παρασκευή ενημερωθήκαμε για το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς και Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και αφορά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση των εργαζομένων ΙΔΑΧ του Δήμου μας που με την δικαίωσή τους επιστράφηκαν με την νομική διαδικασία τα χρήματα που οι μνημονιακές δεσμεύσεις όλων των κυβερνήσεων από το 2011και μετά τους στέρησαν. Δημιουργεί εύλογα ερωτήματα το πανελλήνιας εμβέλειας διαστάσεων θέμα που ξαφνικά και εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Η συνέχεια δε , έγινε και επί της οθόνης με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς να διατυμπανίζει ότι θα πτωχεύσει ο Δήμος αν οι εργαζόμενοι κερδίσουν τις προσφυγές και να ζητά ακρόαση από τον υπουργό ,προκειμένου να « υπάρξει άμεσα απάντηση από το ανώτατο δικαστήριο για το θέμα». Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κεφαλονιάς θύματα του Κοινωνικού αυτοματισμού που η ΚΕΔΕ ενεργοποιεί με την έκτακτη απόφαση της να στοχοποιήσει τους μελλοντικά έχοντες ή μη λαμβάνειν υπαλλήλους του Δήμου μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι 15 συνάδελφοι ΙΔΑΧ προσέφυγαν δικαστικά και κέρδισαν τις περικοπές από τους μνημονιακούς νόμους και με νομικές διαδικασίες τους αποδόθηκαν το 2016 τα δικαιούμενα ποσά των 75.000 € περίπου .

Τονίζουμε ότι το Δ.Σ του συλλόγου μας είναι υπέρ της συνδικαλιστικής πάλης των εργαζομένων και όχι των δικαστικών αντιπαραθέσεων , όμως η μνημονιακή λαίλαπα στην επταετία που πέρασε , έκαψε όλα τα δικαιώματα και τις απολαβές των εργαζομένων- παρ όλες τις αντιστάσεις – για το καλό και επονόματι της υποταγμένης πατρίδας και μας ανάγκασε να καταφύγουμε στην έσχατη λύση που είναι η δικαστική αποκατάσταση της συντελεσμένης αδικίας .

Καταδικάζουμε την ευκολία με την οποία τίθενται στην πυρά εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Δημάρχους προκειμένου να εξασφαλίσουν την σιγουριά των αποθεμάτων και των ταμείων τους .

Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για την προσπάθεια να προκαταλάβουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης επιδιώκοντας συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και εξετάζοντας νομικές δυνατότητες .

Ζητούμε από το Δήμαρχο Κεφαλονιάς και Πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ και κατ επέκταση από το ΔΣ της ΚΕΔΕ να προστατεύσει τους όλους εργαζόμενους από τα αναληθή υπερβολικά και υποθετικά πανελλαδικά δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ την σκοπιμότητα των οποίων δεν κατανοούμε.

Από τα ληξιπρόθεσμα διαθέσιμα που ζητούν οι Δήμαρχοι να ενταχθούν στις λειτουργικές δαπάνες να πληρώνονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους έναντι των εργαζομένων .

Ζητάμε από την ΠΟΕ –ΟΤΑ με απόφαση της να στηρίξει τους εργαζόμενους από την εκάστοτε προσχηματική επίθεση τους από τις Δημοτικές Αρχές.

Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων των εργαζομένων με την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, 13ΟΣ ΚΑΙ 14ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, 75.000 ΕΥΡΩ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!