Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ στο ΣΕΦ με περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, o ΟΑΕΔ διοργανώνει τις «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ», μία ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους ανέργους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου.   Οι ημέρες καριέρας είναι μία ιδανική ευκαιρία για όσους αναζητούν εργασία, να έχουν άμεση επαφή με μελλοντικούς εργοδότες και εκπροσώπους εταιρειών, συνομιλώντας μαζί τους και αποκτώντας μία ξεκάθαρη ιδέα σχετικά με την εργασία στην εταιρεία της επιλογής τους.   Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει κανείς όχι μόνο το πώς λειτουργεί η εκάστοτε εταιρεία που επιθυμεί να εργαστεί, αλλά και να ακολουθήσει τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό, λαμβάνοντας πληροφορίες και καθοδήγηση από ειδικούς.   Φέτος, ο ΟΑΕΔ διοργανώνει τις «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ», μία ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους ανέργους, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εργοδότες και εκπροσώπους εταιρειών, έτσι ώστε να αναζητήσουν την κατάλληλη για εκείνους θέση εργασίας. Το Σάββατο 7 Μαρτίου, λοιπόν, η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ» θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 εταιρείες, οι εκπρόσωποι των οποίων θα υποδεχτούν τους ενδιαφερόμενους στα περίπτερα που παραχωρεί ο ΟΑΕΔ και θα διαθέτουν, συνολικά, περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας.

Στις «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ» θα παρέχονται όλες οι πληροφορίες για: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕΔ, Συμβουλευτική Ανέργων, Συμβουλευτική Επιχειρήσεων, σύνταξη σωστού βιογραφικού, Μαθητεία, Κατάρτιση, Προγράμματα Απασχόλησης & Αυτοαπασχόλησης για ανέργους και επιχειρήσεις. Επίσης, για παροχές, Εκπαίδευση και Κατάρτιση προς όσους ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, όλα όσα χρειάζεται να ξέρει όποιος ενδιαφέρεται για το Δίκτυο Eures, δηλαδή για προσφορά και ζήτηση εργασίας σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.   Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν θέσεις εργασίας θα μπορέσουν να επιλέξουν τους υποψήφιους που θα αποτελέσουν τα νέα μέλη του προσωπικού τους. Σημαντική επιδίωξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης, είναι επίσης, η αναβάθμιση της σχέσης του Οργανισμού με τους πολίτες, έξω από τις υπηρεσιακές δομές, έτσι ώστε να αναδειχθεί το πνεύμα ανανέωσης, αμεσότητας, και εξωστρέφειας του νέου ΟΑΕΔ.   Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ θα προσφέρουν ατομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες απασχόλησης προς τους συμμετέχοντες, για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος των αναζητούντων εργασία, ώστε να αναδεικνύει σωστά το κάθε επαγγελματικό προφίλ, ενώ στο πρόγραμμα της ημέρας αυτής εντάσσεται η διοργάνωση Εργαστηρίων Συμβουλευτικής από εξειδικευμένους συμβούλους Σταδιοδρομίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επιχειρηματικότητας, με μόνη προϋπόθεση τη δωρεάν προεγγραφή.   Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διεξαχθεί συζήτηση, με θέμα «Ευκαιρίες απασχόλησης μετά την κρίση», στην οποία θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ξεχωριστοί καλεσμένοι του «επιχειρείν» της χώρας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΑΕΔ, ΣΕΦ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!