Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιβεβαιώνει ότι ο Θ. Μπαλασόπουλος εισέπραττε επίδομα προϊσταμένου

Στην έμμεση επιβεβαιώση της καταγγελίας του δημάρχου Γλυφάδας ότι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος λάμβανε το επίδομα προϊσταμένου ενώ ήταν συνδικαλιστής, προχωράει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πέντε ημέρες μετά τη σχετική καταγγελία και ενώ ο ίδιος ο κ. Μπαλασόπουλος δεν έχει απαντήσει ακόμη, με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε επιλέξει «να μην κάνει χρήση του δικαιώματος που ο Νόμος του δίνει για πλήρη συνδικαλιστική απαλλαγή για να μην αποκοπεί από το εργασιακό του περιβάλλον». Προσθέτει, δε, ότι «οι συνδικαλιστικές άδειες αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα που αφορά στην εξειδίκευση της προστασίας άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης και δεν αποτελεί παραλλήλως και υποχρέωση, ρητή με το σκεπτικό πως ο εργαζόμενος δύναται να αποφασίσει και να επιλέξει εκείνος πως θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας που καταγγέλλει το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου για στοχευμένες μετακινήσεις υπαλλήλων με απώτερο σκοπό τον έλεγχο της ιεραρχίας και όχι την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, αντί απάντησης στο αρμόδιο συλλογικό όργανο η Δημοτική Αρχή επέλεξε να επιτεθεί προσωπικά στον Θέμη Μπαλασόπουλο.

Κατηγορεί τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας και πρώην Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ότι, (άκουσον άκουσον) ως συνδικαλιστής πήγαινε στην εργασία του στο Δήμο, όπως ο ίδιος παραδέχεται και υπέγραφε ως επιλεγμένος (όχι διορισμένος) από το αρμόδιο κατά τα Νόμο Προϊστάμενος έγγραφα της αρμοδιότητάς του!!!

Τον κατηγορεί πως κακώς επέλεξε να μην κάνει χρήση του δικαιώματος που ο Νόμος του δίνει για πλήρη συνδικαλιστική απαλλαγή για να μην αποκοπεί από το εργασιακό του περιβάλλον.

Να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου ότι οι συνδικαλιστικές άδειες αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα που αφορά στην εξειδίκευση της προστασίας άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης και δεν αποτελεί παραλλήλως και υποχρέωση, ρητή με το σκεπτικό πως ο εργαζόμενος δύναται να αποφασίσει και να επιλέξει εκείνος πως θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα.

Μήπως ο κ. Παπανικολάου επέλεξε να υποδυθεί τον ρόλο του «λαγού» ενόψει της επαπειλούμενης τροποποίησης της συνδικαλιστικής νομοθεσίας; Πως να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι ακόμη και όταν κάποιοι προσπαθούν παρά τις συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο και όταν αυτό είναι εφικτό να μην κάνουν χρήση της πλήρους συνδικαλιστικής απαλλαγής, να μην αποκοπούν από το εργασιακό περιβάλλον αλλά να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, θα βρίσκονται και υπόλογοι.

Θα κατηγορούμε τώρα τους συνδικαλιστές ακόμη και όταν θέλουν και επιχειρούν να κρατούν σχέση και επαφή με το εργασιακό περιβάλλον παρά τις συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο;

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς υποστηρίζει δημοσίως ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, αφού στο ίδιο δελτίο Τύπου που εξέδωσε μιλάει για «επαγγελματίες συνδικαλιστές».

Προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας και μπέρδεψε τις… γραμμές του, αφού μόνη του και βασική προτεραιότητα ως υπέρμαχου του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διοίκησης και πολιτικής διαχείρισης είναι η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου και η εκχώρηση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέλος είναι γνωστό πως ο κ. Παπανικολάου αναδείχθηκε στη Δημόσια ζωή του τόπου ως καθαρό και ανόθευτο προϊόν του «κομματικού σωλήνα» κάτι που για εμάς αλλά και για την κοινωνία που κρίνει σημαίνει πολλά!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!