Η ώρα της κρίσης για 6.000 συμβασιούχους σε δήμους, Δημόσιο

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν τον Νοέμβριο οι υποθέσεις 6.000 συμβασιούχων που παραμένουν εργαζόμενοι στο Δημόσιο εδώ και χρόνια, χάρη σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και τώρα πρέπει ή να δικαιωθούν τελεσίδικα ή να απολυθούν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» (ρεπορτάζ: Άρης Χατζηγεωργίου), δεκάδες δίκες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, με στόχο την εκδίκαση των κύριων αγωγών που έχουν κατατεθεί από δεκάδες ομάδες συμβασιούχων.

Πρόκειται για εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει εδώ και χρόνια, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται καθώς προσέφυγαν στα δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η απόλυσή τους.

Η διαδικασία της προσφυγής περνά από τρία στάδια: την προσωρινή διαταγή, τα ασφαλιστικά μέτρα, την εκδίκαση της κύριας αγωγής.

Ελάχιστοι έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο, ενώ για τους εν λόγω 6.000 συμβασιούχους, η Δικαιοσύνη απεφάνθη θετικά στα αιτήματα των δύο πρώτων σταδίων.

Πίσω από την προσπάθεια ξεκαθαρίσματος και λύσης των «εκκρεμοτήτων» υπάρχει το σκεπτικό της κυβέρνησης να αποφύγει απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων.

Περισσότεροι από τους 6.000 συμβασιούχους υπολογίζεται ότι εργάζονται σε δήμους της χώρας, ενώ πάνω από το 20% (1.277) υπηρετούν στον Δήμο Αθηναίων και άλλοι 500 στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, στον Δήμο Αθηναίων παραμένουν είτε με ασφαλιστικά μέτρα είτε με προσωρινές διαταγές:

  • 730 άτομα στη Διεύθυνση Καθαριότητας
  • 271 στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
  • 161 στον Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού
  • 88 στη Διεύθυνση Πρασίνου
  • 23 σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες
  • 4 από τη διαδικασία των Stage.

Επισημαίνεται, ότι οι παραπάνω είναι εκείνοι οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται, ενώ είναι σχεδόν άλλοι τόσοι, αυτοί που έχουν καταθέσει αγωγές, που παραμένουν όμως εκκρεμείς, χωρίς να έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

Πηγή: news247.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!