Η ΑΔΕΔΥ στο πλευρό της ΠΟΣΠΕΡΤ – ertopen, στο συλλαλητήριο της Παρασκευής με αφορμή τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της στηρίζει την ΠΟΣΠΕΡΤ – ertopen και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν την προσεχή Παρασκευή (7/11) έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τον ένα χρόνο από την ημέρα, που «έπεσε το μαύρο» και τα ΜΑΤ κατέλαβαν το κτίριο.

Τα αιτήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, που στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, είναι να ξανανοίξει η ΕΡΤ, να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι και να λειτουργεί η ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΟΣΠΕΡΤ – ertopen κι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ την Παρασκευή, 7 Νοέμβρη 2014 και ώρα 6:00μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για τη συγκυβέρνηση η εισβολή κρίθηκε απαραίτητη αφού με κανένα άλλο τρόπο δεν κατάφερε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» στις 11 Ιούνη 2013 και τις απολύσεις σχεδόν 2.700 εργαζομένων. Το Ραδιομέγαρο στο διάστημα των κινητοποιήσεων ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση ευελπιστούσε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.

Οι κυβερνητικές προσδοκίες διαψεύστηκαν. Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, την ΕΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς, τα βραχέα παγκόσμια, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να παράγουν με αυτοδιαχείριση το πρόγραμμα – δίνοντας φωνή σ’ όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα των δυνάμεων του μιντιακού συστήματος.

Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η Κυβέρνηση με την εισβολή. Να περάσει την πολιτική των μαζικών απολύσεων τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Αλλά και να δημιουργήσει μηχανισμούς προπαγάνδας της μνημονιακής της πολιτικής.

Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η Κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζόμενων, συνεχίζει όμως τη βάρβαρη επίθεσή της στο λαό, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέχρι την τελική τους δικαίωση, η οποία θα αποτελέσει μια σημαντική νίκη για όλους τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα που καταπατήθηκαν και σε αυτή την περίπτωση.

Απαιτούμε:
• Να ξανανοίξει η ΕΡΤ!
• Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις δουλειές τους!
• Να λειτουργεί η ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους για όλη την κοινωνία!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΤΟΠΕΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!