ΓΣΕΒΕΕ: Συνάντηση ενημέρωσης για την υφιστάμενη κατάσταση στη Σαμοθράκη

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες επαγγελματίες στη Σαμοθράκη εξέθεσαν στον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά οι κ.κ. Ι. Γλήνιας, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης, Φ. Φωτεινός, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαμοθράκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη επί 12 ημέρες σήμανε την απώλεια εσόδων ύψους εκατομμυρίων ευρώ σε δεκάδες διαφορετικά επαγγέλματα από τη φιλοξενία και τον τουρισμό μέχρι την εστίαση και το εμπόριο. Οι απώλειες δεν περιορίστηκαν μόνο τις ημέρες που διήρκεσε ο αποκλεισμός του νησιού, εξ αιτίας της διακοπής των δρομολογίων του πλοίου Σάος. Συνεχίζονται μέχρι σήμερα λόγω της ακύρωσης εκατοντάδων κρατήσεων δωματίων από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Η κατάσταση επιδεινώθηκε αδικαιολόγητα τις μέρες που ακολούθησαν την επανασύνδεση, λόγω αστοχιών, όπως η μη έκδοση από τις αρχές προγράμματος δρομολογίων από και προς την Αλεξανδρούπολη, για πολλές ημέρες μετά την επανασύνδεση του νησιού, που παρέτεινε την αβεβαιότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκη, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί πρόγραμμα δρομολογίων, ενώ άμεσα θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός στη Σαμοθράκη επιδείνωσε μια ήδη αρνητική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το 2017 με αφορμή την σφοδρή καταιγίδα, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν το νησί. Από τότε μέχρι σήμερα η Σαμοθράκη βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η πρόσφατη διακοπή δρομολογίων δεν ήταν και η μοναδική, καθώς πολλές φορές τους προηγούμενες μήνες παρατηρήθηκαν ανάλογα φαινόμενα.

Η ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε ήδη με ανακοίνωση της στις 19 Αυγούστου την συμπαράστασή της στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό (εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ανακοίνωση) και ζήτησε την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης.

Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ, με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Γ. Καββαθά, θα μεταβεί στη  Σαμοθράκη για να πραγματοποιήσει επαφές με επαγγελματίες και φορείς.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΓΣΕΒΕΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!