ΓΣΕΕ: Ζητά μέτρα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους διανομείς

Τη λήψη άμεσων μέτρων με ισχυρή νομοθετική και συντονισμένη συλλογική προσπάθεια για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στον κλάδο των διανομέων, delivery, courier και εξωτερικών διεκπεραιωτών, αλλά και για να μην υπάρξουν άλλα θύματα εν ώρα εργασίας, απαιτεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Υπενθυμίζουμε ότι χθες κατέληξε ένας 19χρονος διανομέας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη από τις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ο συγκεκριμένος κλάδος εργαζομένων έχει κρούσει κατ΄επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, εταιρικό μηχανάκι, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Αυτά τα αιτήματα αποτελούν και το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 11 Απριλίου. Παρά τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το κράτος, όπως οι ίδιοι έχουν καταγγείλει, δεν μπορεί να ελέγξει και να επιβάλει ποινές» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΣΕΕ, ΜΕΤΡΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!