ΓΣΕΕ: Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητας

Τη στήριξή της στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα στις 6 και 7 Φεβρουαρίου εξέφρασε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα διεκδικούν, μεταξύ άλλων, πλήρη και σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Την ώρα που το ένα μετά το άλλο τα σχολεία της χώρας κλείνουν, λόγω του ιού της γρίπης, τα συναρμόδια υπουργεία συνεχίζουν να αγνοούν τους ανθρώπους που έχουν επωμισθεί το βάρος της καθαριότητας και της απολύμανσης των σχολικών κτιρίων, ώστε να υπάρξει διάλογος και να βρεθεί λύση στα πολλά και σημαντικά εργασιακά τους προβλήματα» αναφέρει η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα και, μαζί με πολλά Εργατικά Κέντρα της χώρας, στηρίζουν από κοινού το δίκαιο αγώνα τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ αναφέρει τα εξής:

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία για τις 6 και 7 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, πλήρη και σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Την ώρα που το ένα μετά το άλλο τα σχολεία της χώρας κλείνουν λόγω του ιού της γρίπης, τα συναρμόδια Υπουργεία συνεχίζουν να αγνοούν τους ανθρώπους που έχουν επωμισθεί το βάρος της καθαριότητας και της απολύμανσης των σχολικών κτηρίων, ώστε να υπάρξει διάλογος και να βρεθεί λύση στα πολλά και σημαντικά εργασιακά τους προβλήματα.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα και μαζί με πολλά Εργατικά Κέντρα της χώρας στηρίζουν από κοινού το δίκαιο αγώνα τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΣΕΕ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, 48ΩΡΗ, ΣΧΟΛΙΚΗ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!