ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Μήνυση για παράνομο διορισμό στην επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ

Μήνυση κατά της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ Ελένης Γιαννακοπούλου για σωρεία ποινικών αδικημάτων κατέθεσαν σήμερα η εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) μετά και τις καταγγελίες ότι πέταξε στα σκουπίδια μια εικόνα της Παναγίας απαιτώντας να φύγουν από το χώρο όλες οι εικόνες.

Στη μήνυση σε βάρος της Ελένης Γιαννακοπούλου αναφέρεται ότι κατέλαβε τη θέση της χωρίς προηγουμένως να υπάρχει απόσπασή της, γεγονός που καθιστά τον διορισμό της άκυρο. Ταυτόχρονα στη μήνυση αναφέρεται ότι η ίδια με ψευδή της υπεύθυνη δήλωση αναφέρει ότι “δεν συντρέχουν στο πρόσωπό της τα κωλύματα και ασυμβίβαστα”.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι:

«Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ ζητούμε την ποινική δίωξη της εν λόγω για αντιποίηση αρχής (ασκεί καθήκοντα, ενώ ο διορισμός της είναι άκυρος), της παράβασης καθήκοντος, της απάτης (λόγω της ψευδούς Υπεύθυνης Δήλωσης), της απιστίας (ως υπαίτια η ίδια ακυρότητος όλων των πράξεών της ως Διεθύνουσας Συμβούλου και όλων των αποφάσεων του Δ.Σ. με τεράστια ζημία του οργανισμού, και οικονομική κατά περίπτωση, αλλά και εκ του κινδύνου αξιώσεων και αγωγών περί αποζημίωσης πολιτών θιγομένων από τις ακυρότητες αυτές κλπ.), και ομοίως της απάτης προς την υπηρεσία της (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών), εάν τυχόν από εκεί λαμβάνει μισθό κανονικά χωρίς να εργάζεται αφού πλέον εργάζεται (έστω και «παρανόμως») στον ΕΟΠΠΕΠ ως Διευθύνουσα Σύμβουλος. Ζητούμε, επίσης, τη διενέργεια αυτόφωρης διαδικασίας εις βάρος της.

Δεν γνωρίζουμε, αν εξαπατήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας, ή εάν υποτίμησαν το ζήτημα προκειμένου να προτιμηθεί η κ. Γιαννακοπούλου (άγνωστο για ποιους λόγους) στη συγκεκριμένη κρίσιμη θέση. Πλέον, όμως, μετά τη σημερινή μηνυτήρια αναφορά έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο διορισμός της είναι άκυρος. Άλλωστε, είναι φανερό ότι κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά, καθώς δεν την αφήνουν να υπογράφει εισηγήσεις στο  ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ και ο διορισμός της στην προεδρία της επιτροπής εξετάσεων για την πιστοποίηση αποφοίτων ΙΕΚ δεν έγινε με την ιδιότητα της Διευθύνουσας Συμβούλου (ως είθισται), αλλά ως «εμπειρογνώμονα».

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη σημερινή μας μηνυτήρια αναφορά. Ελπίζουμε η σοβαρότατη αυτή υπόθεση να επιλυθεί άμεσα, διότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελεί απλώς «σκιά» για το Υπουργείο Παιδείας, αλλά στίγμα για ολόκληρη την κυβέρνηση.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΜΗΝΥΣΗ, ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΟΠΠΕΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!