Για «θερμό φθινόπωρο» ετοιμάζεται η ΟΛΜΕ

Την πρόθεση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβρη η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στις γενικές τους συνελεύσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Πρωινό MEGA».

«Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία, να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και να έχουμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά η κυβέρνηση δυστυχώς με τις συνεχείς περικοπές και τις απολύσεις εκπαιδευτικών κλείνει τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου είχε σταθεί στον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει στον χώρο της Παιδείας ο συνδικαλισμός και ο μικροκομματισμός, στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν συμφέροντα αυτή τη στιγμή από τον χώρο της αντιπολίτευσης, να μιλάμε ανοιχτά, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από αυτές τις δυνάμεις για παράδειγμα, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή νομίζω ότι μέσω της εκπαίδευσης θα κάνουμε την έφοδο στα θερινά ανάκτορα», επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου.

Ερωτώμενος για το πως θα αντιδράσει σε περίπτωση που γίνουν κινητοποιήσεις, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι το σημαντικό είναι το υπουργείο να επιδείξει ετοιμότητα ώστε να μην είναι αυτό έκθετο στα μάτια της κοινής γνώμης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΜΕ, ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση