Για ποιους η σύνταξη θα είναι στα 180 ευρώ – Η πρόταση των δανειστών

Ήδη στην πρώτη επαφή τους με τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης οι δανειστές απαίτησαν μείωση της εθνικής σύνταξης κατά τουλάχιστον 60 ευρώ το μήνα, από τα 384 ευρώ δηλαδή στα 320. Μάλιστα συνδέουν την εθνική σύνταξη και με ηλικιακό όριο. Να τη λαμβάνουν δηλαδή μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη.

Οι δανειστές όμως βάζουν άλλους δύο όρους. Εισοδηματικά κριτήρια (να μειώνεται δηλαδή η σύνταξη) αλλά και ασφαλιστικά κριτήρια, να δίδεται δηλαδή ολόκληρη η σύνταξη μόνο σε όσους έχουν τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Αυξάνουν δηλαδή κατά 5 έτη το μίνιμουμ της ασφάλισης για την εθνική σύνταξη.

Παράλληλα απαιτούν η σύνταξη για όσους έχουν 15 έτη να είναι στα 180 ευρώ το μήνα και να αυξάνεται κλιμακωτά όσο αυξάνονται και τα έτη ασφάλισης μέχρι τα 20.

Ουσιαστικά οι δανειστές απαιτούν μείωση 60 ευρώ/μήνα στην εθνική σύνταξη, αύξηση των ετών ασφάλισης κατά 5 έτη για την απόδοσή της και μείωση κατά 50% στο ποσό που λαμβάνουν όσοι έχουν 15 έτη ασφάλισης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!