Για Αθήνα ετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης

Μέσα σε ενωτικό και αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) η σύσκεψη των εκπροσώπων συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών φορέων όλης της Κρήτης για την προετοιμασία του μεγάλου πανελληνίου αγροτικού συλλαλητηρίου,  που προγραμματίζεται να γίνει την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των ακινήτων.

Στη σύσκεψη , μετείχαν πάνω από 30 εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων της Κρήτης.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αλλά, παράλληλα, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο, όπως αυτό της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίου εσόδων-εξόδων από τους αγρότες τη νέα χρονιά.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές επιβεβαίωσαν το ρόλο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) στη διευθέτηση της διοργάνωσης του πανελλήνιου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, όταν  κατατεθεί το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Τζωρτζάκης, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Στη σημερινή σύσκεψη των αγροτικών φορέων της Κρήτης δεν άλλαξε τίποτα. Οι αγρότες εμμένουν στις θέσεις τους για τη μη φορολόγηση του εργαλείου δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι του. Δεν δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και περιμένουμε τις εξελίξεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα μας δουν μπροστά τους. Είμαι σίγουρος ότι η συμμετοχή των αγροτών και η μαζικότητα του συλλαλητηρίου θα τους εκπλήξει».

«Οι αγρότες της Κρήτης βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα, για να απαντήσουν στην ακαμπτότητα του υπουργού των οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Χ. Θεοχάρη. Είμαστε συσπειρωμένοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Το κλίμα είναι αισιόδοξο, παρότι υπάρχει βαθμός δυσκολίας για τη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα. Θεωρώ ότι, αν χρειαστεί, οι αγρότες της Κρήτης θα γεμίσουν όλα τα πλοία των κρητικών ακτοπλοϊκών γραμμών, για να μεταβούν στην Αθήνα και να δώσουν ένα ηχηρό παρών, μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής, Αργύρης Πανταζής.

Πηγή: cretalive.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΘΗΝΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΓΡΟΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!