«Γαλαζοπράσινη» ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μετά τους συμβασιούχους, δικαστική προσπάθεια φίμωσης & της aftodioikisi.gr

Νέα προσπάθεια φίμωσης της aftodioikisi.gr και πάλι μέσω της δικαστικής οδού κάνει η «πράσινη» Συνδικαλιστική Ανατροπή.

Xρησιμοποιώντας ως «Δούρειο Ίππο»* τον (πρώην;) επικεφαλής της Θέμη Μπαλασόπουλο, τον άνθρωπο που ως πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε τα πάντα για να φιμώσει τους συμβασιούχους, ο οποίος και φέρεται να υπογράφει το εξώδικο μαζί με την δικηγόρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, οι «πράσινοι» της Ομοσπονδίας αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι δεν αντέχουν την κριτική και τον διάλογο με επιχειρήματα.

Το μόνο που γνωρίζουν είναι να υβρίζουν και να απειλούν λόγω και έργω όσους έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς αλλά και με κάθε ευκαιρία κάνουν αυτό για το οποίο επικρίνουν τους άλλους: Καθώς έχουν ξεμείνει από επιχειρήματα, δεν διστάζουν να ποινικοποιούν την κριτική, την ελευθερία του λόγου, τον συνδικαλισμό και εντέλλει την ίδια την Δημοκρατία, προκειμένου να φιμώσουν με κάθε τρόπο όποιον έχει διαφορετική άποψη από εκείνους.

Δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα του πανικού που τους έχει καταλάβει, μήπως οι εργαζόμενοι, που, πλέον, έχουν καταλάβει πολύ καλά τι ρόλο παίζουν, τους στείλουν κι αυτούς, όπως τον μέντορά τους Θέμη Μπαλασόπουλο (ναι αυτόν που πρώτα φίμωσε με κάθε τρόπο τους συμβασιούχους και τώρα θέλει να φιμώσει και τη φωνή τους, την aftodioikisi.gr), στη σύνταξη.

Η aftodioikisi.gr δεν πρόκειται να ακολουθήσει στον κατήφορο τους «πράσινους» της ΠΟΕ-ΟΤΑ που σε αγαστή συνεργασία με τους «γαλάζιους»,  ως «γαλαζοπράσινοι» κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο τα «κουκιά» τους και τις καρέκλες τους.

Δεν το έκανε ούτε παλαιότερα όταν και πάλι κινήθηκαν δικαστικά εναντίον της ιστοσελίδας με στόχο να την φιμώσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να διπλασιάσουν την επισκεψιμότητα της aftodioikisi.gr.

Δεν το έκανε, όση λάσπη κι αν της πέταξαν, όσα ψέματα κι αν είπαν για να σπιλώσουν την aftodioikisi.gr και τους δημοσιογράφους της.

Δεν το κάνει γιατί σέβεται ακόμη και την κακόπιστη κριτική, αντέχει ακόμη και ανακοινώσεις-μνημεία συνδικαλιστικής «αλητείας», που χρησιμοποιώντας το όνομα του διευθυντή της aftodioikisi.gr, θεωρούν ότι η «χαβούζα» αφορά την ιστοσελίδα και δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι, τελικώς, χαρακτηρίζει τους ίδιους και τις πρακτικές τους.

Δεν το κάνει γιατί πιστεύει ότι οι μάχες και οι αγώνες δίνονται στο πεδίο του δημόσιου χώρου και στους δρόμους, με διάλογο, αγώνες και υπεράσπιση των αδύναμων, όπως οι συμβασιούχοι που οι ίδιοι δεν σεβάστηκαν και συνεχίζουν να μην σέβονται, και όχι στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Δηλώνει, όμως, ότι, αν χρειαστεί, θα υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, την κριτική, τον συνδικαλισμό, το δικαίωμα των συμβασιούχων στην εργασία και στην συμμετοχή στην Ομοσπονδία τους, και εντέλλει την ίδια την Δημοκρατία, όπου κληθεί να το κάνει. Ακόμη και στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

*Είναι χαρακτηριστικό ότι το εξώδικο του Θ. Μπαλασόπουλου, γνωστοποιήθηκε με Δελτίο Τύπου της ΣΥΝΑΝ. Κατά τα άλλα, στο κείμενο του ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση, πλέον, με την «πράσινη» παράταξη. 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΦΙΜΩΣΗ, ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!