«Γαλαζοπράσινη» ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά συμβασιούχων: Συνεχίζει να στηρίζει απεργοσπάστες για τα «κουκιά»

Mε νέα της ανακοίνωση η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε συνέχεια της πρώτηςμνημείου συνδικαλιστικής “αλητείας”, επιχειρεί ανεπιτυχώς και με εκ νέου ψεύδη να αποδείξει ότι τα «φίλα» Σωματεία Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων και στον ΕΔΣΝΑ, ακολούθησαν την απόφαση της Ομοσπονδίας και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Καθώς όμως, οι «γαλαζοπράσινοι» της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφεύγουν επιμελώς να μας πουν τι ακριβώς έκαναν τα δύο, «φίλα» Σωματεία τους (σ.σ. ΟΧΙ, αυτά δεν αποκλείστηκαν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως οι συμβασιούχοι) και επειδή ο «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», ας δούμε ποια ήταν η απόφαση της Ομοσπονδίας και τι έκαναν τα «κουκιά» τους, με την κάλυψη της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας:

Η από 18.6.17 απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που φαίνεται ότι οι «γαλαζοπράσινοι» γρήγορα την ξέχασαν για τα «κουκιά», έλεγε επι λέξει: «Από σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα και μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 προχωράμε σε αποκλεισμό όλων των γκαράζ της Καθαριότητας των Δήμων».

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ:

-Προχώρησε το «φίλο στην ‘γαλαζοπράσινη’» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σωματείο ΕΕΔΑ (βλ. «κουκιά») σε κατάληψη από την 12η νυχτερινή της 18ης προς 19η Ιουνίου όπως έκαναν τα υπόλοιπα Σωματεία Εργαζομένων σε όλη τη χώρα;

-Προχώρησε το «φίλο στην ‘γαλαζοπράσινη’» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Σωματείο των Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ σε κλείσιμο της εισόδου και σε κατάληψη του χώρου του ΧΥΤΑ Φυλής;

 Η απάντηση είναι ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!!!

Συγκεκριμένα:

-Το Σωματείο ΕΕΔΑ έλαβε απόφαση για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, μία ημέρα μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, όπως αποδεικνύει η ανακοίνωσης της 19ης Ιουνίου, η ανάρτηση του πανό κατάληψης στο Αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουνίου αλλά και τα γιουχαίσματα των εργαζόμενων όταν το πρωί της Δευτέρας πηγαν  να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών και είδαν τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων να προχωρούν κανονικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων από την πλατεία Κλαυθμώνος και τους γύρω δρόμους! Και αυτή όμως η απόφαση της 19ης Ιουνίου φαίνεται ότι δεν ακολουθείται και με μεγάλο ζήλο από τα «κουκιά» της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας. Μια βόλτα στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας θα πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο.

-Κανονικά λειτούργησε και χθες αλλά και συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. H «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισυνάπτει ανακοίνωση-απάντηση στην aftodioikisi.gr του Σωματείου των Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ με ημερομηνία 19 Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία «Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υλοποιώντας της απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας και ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής».  Πού είναι όμως η ανακοίνωση με ημερομηνία 18 Ιουνίου ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ συμμετέχουν στις κινητοποίησεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ;  Δηλαδή, τι μας λένε; Ότι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις  αλλά μέχρι το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr που τους ξεμπρόστιαζε, το κρατούσαν …κρυφό; Και όπως λένε εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής στην aftodioikisi.gr «εδώ ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν έχει κλείσει από τον «κολλητό» του Τράκα, Ζαχαρόπουλο και την παρέα του στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και τις προηγούμενες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα κλείσει τώρα;»

Και μιας και οι «γαλαζοπράσινοι» της ΠΟΕ-ΟΤΑ μας ρωτάνε να τους πούμε ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που μας καταγγέλλουν αυτά που γράφουμε, να τους πληροφορήσουμε  ότι, εκτός του ότι δεσμευόμαστε από το δημοσιογραφικό απόρρητο, εμείς στην aftodioikisi.gr, δεν πρόκειται να γίνουμε όπως εκείνοι: «Καρφιά», «κουκουλοφόροι», αναξιόπιστοι, έτοιμοι να αραδιάσουμε ψέματα και λάσπη, για να κρατήσουμε, με κάθε τρόπο, τις καρέκλες μας.

Και, τέλος πάντων, ας αποφασίσουν, επιτέλους, εκεί στην «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τι είμαστε εδώ στην aftodioikisi.gr:

Κομμουνιστοσυμμορίτες, όπως μας αποκαλούσαν τον περασμένο Μάρτιο;

Υπηρέτες ιδιωτικών συμφερόντων, όπως έλεγαν στην χθεσινή τους ανακοίνωση;

Βασικοί διακινητές της κυβερνητικής προπαγάνδας, όπως λένε στη σημερινή τους ανακοίνωση;

Επειδή, καθώς, μετά τις αθλιότητες κατά των συμβασιούχων παλαιότερα και πρόσφατα, συνεχίζουν, τώρα, τα ψεύδη και τη λάσπη κατά της aftodioikisi.gr που δίνει πραγματική και όχι υποκριτική μάχη υπέρ των εργαζομένων, χάνουν συνεχώς δυνάμεις και γι’ αυτό βρίσκονται σε σύγχυση, θα τους πούμε εμείς, αν και δεν θα καταλάβουν γιατί βρίσκεται εκτός του νοητικού τους πεδίου, ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ.

ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΥΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Γι’ αυτό μας επικροτούν οι δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες μας. Γι’ αυτό μας διαβάζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους. Γι’ αυτό μας συγχαίρουν οι συμβασιούχοι που εκείνοι έχουν πετάξει εδώ και χρόνια εκτός ΠΟΕ-ΟΤΑ και τώρα, έρχονται, μπας και σώσουν κανένα «κουκί», να δείξουν όψιμα το ενδιαφέρον τους.

Γι’ αυτό και όταν εμείς, πολύ σύντομα, θα φτάσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες, εκείνοι θα βρίσκονται στα αζήτητα.

ΥΓ1. Όσο για το ποιος ενέκρινε την χθεσινή απάντηση –μνημείο συνδικαλιστικής “αλητείας”, καλούμε κάθε Συνδικαλιστική Παράταξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της και να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους.

 

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και αναξιοπιστίας από το «aftodioikisi.gr». Οι συντάκτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αφού δεν μπόρεσαν με επιχειρήματα να απαντήσουν στο Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που εκδόθηκε για τα περί μη συμμετοχής των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων και του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, προχώρησαν στην προσφιλή τους τακτική, αυτή των ύβρεων, της συκοφάντησης, της λασπολογίας και των ψεμάτων.

Με νέα τους ανάρτηση χθες χαρακτήρισαν την ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «γαλαζοπράσινη», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν πώς οι παρατάξεις της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» και της «Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.» ήταν αυτές που αποφάσισαν την έκδοση του Δελτίου Τύπου που καυτηρίαζε προηγούμενο προπαγανδιστικό δημοσίευμα τους. Για κακή τους τύχη όμως, το Δελτίο Τύπου εγκρίθηκε και από την Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. Η μόνη παράταξη που αρνήθηκε την έκδοσή του ήταν το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α.

Οι συντάκτες του «aftodioikisi.gr» ανέφεραν επίσης πώς δεν υπάρχει ανακοίνωση από τους εργαζόμενους του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που να δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Για να στηρίξουν το ψέμα τους μάλιστα ανέβασαν φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Μόνο που η ιστοσελίδα είναι του Συνδέσμου και δεν την διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι, ούτε αναρτώνται σε αυτή οι αποφάσεις των εργαζομένων. Για τους λόγου του αληθές, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισυνάπτει την Ανακοίνωση του Δ.Σ. των εργαζομένων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Ισχυρίστηκε η εν λόγω ιστοσελίδα πώς εργαζόμενοι και συμβασιούχοι ήταν αυτοί που κατήγγειλαν πώς δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ο Δήμος Αθηναίων και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και πώς αυτό συνέβη τελικά μετά το δημοσίευμα της. Αλήθεια, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Πως ένα Μέσο Ενημέρωσης αναφέρεται γενικώς και αορίστως σε… μαρτυρίες ή καταγγελίες; Γιατί στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν έφτασαν ποτέ τέτοιες καταγγελίες; Την επιβεβαίωσαν μάλιστα λένε οι συντάκτες του «aftodioikisi.gr». Αυτό ακούγεται σαν το… Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει.

«Το αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού λειτουργούσε κανονικά μέχρι το μεσημέρι, ενώ και στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έμπαιναν κανονικά όλα τα απορριμματοφόρα», ισχυρίζονται. Μήπως όμως αυτοί που έκαναν τη… διασταύρωση της πληροφορίας απέκρυψαν σκοπίμως πώς πρόκειται για απορριμματοφόρα που εξυπηρετούσαν μόνο τους κοινωνικά ευαίσθητους χώρους;

Ζητά μάλιστα το «aftodioikisi.gr» να του εκφράσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τις ευχαριστίες της για το… «σπάσιμο ενός απεργοσπαστικού μηχανισμού που πήγαινε να στηθεί». Αυτό και αν είναι ανέκδοτο. Η ιστοσελίδα, που ήταν βασικός διακινητής της κυβερνητικής προπαγάνδας και που έκανε «σημαία» της κάθε δήλωση, κάθε ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για «δήθεν» τακτοποίηση των συμβασιούχων με νομοθετική ρύθμιση, παραπληροφορώντας συστηματικά και εφησυχάζοντας τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικεί τώρα και ρόλο τιμητή.

Είναι η ίδια ιστοσελίδα που δεν αναφέρεται στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την πλήρη ονομασία της, μη αναγνωρίζοντας το θεσμικό της ρόλο, αλλά με το «Συνδικαλιστές των Ο.Τ.Α.». Ο κατήφορος φαίνεται πώς δεν έχει τέλος. Δυστυχώς για τους συντάκτες της εν λόγω ιστοσελίδας, που θέλει να δείχνει έγκυρη, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν γνώση και κρίση. Δεν παρασύρονται από φερέφωνα και «παπαγαλάκια» που κάθονται μια δεξιά και μια αριστερά…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

 

ΥΓ2 Προς «γαλαζοπράσινους» Συνδικαλιστές ΟΤΑ:

α) Ας αφήσουν, επιτέλους, τα ψέματα για τους συμβασιούχους που οι ίδιοι έχουν πετάξει και συνεχίζουν να πετάνε εκτός ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η aftodioikisi.gr δημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις. Όπως δημοσιεύει αυτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έτσι δημοσιεύει και του υπουργείο Εσωτερικών. Ή μήπως θέλουν να μας στείλουν οι «γαλαζοπράσινοι» δικό τους αρχισυντάκτη που θα επιλέγει εκείνος τι θα δημοσιεύουμε με προτίμηση τις ανακοινώσεις των Βορίδη-Γεωργαντά (σ.σ. αλήθεια, πήραν θέση γι’ αυτή ή μήπως μας την κρατάνε …κρυφή, όπως οι απεργοσπάστες του ΕΔΣΝΑ και θα μας την βγάλουν αύριο με χθεσινή ημερομηνία;), που ζητούν απόλυση όλων των συμβασιούχων, για να ξεμπερδεύουμε;

β)Αναρωτιόμαστε γιατί τους πειράζει που τους αποκαλούμε Συνδικαλιστές ΟΤΑ; Μήπως, θέλουν να τους αποκαλούμε αυτό που πραγματικά είναι: Συνδικαλιστές των «κουκιών» τους στους ΟΤΑ;

γ)Δεξιά, Αριστερά, ΠΑΣΟΚ κατά περιόδους, και μόνιμα στο κόμμα των «Καρεκλάτων» βρίσκονται τα μέλη της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όχι η aftodioikisi.gr. Και, δυστυχώς, γι’ αυτούς οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τι ρόλο παίζουν. Γι’ αυτό και χάνουν δυνάμεις καθημερινά. Γι’ αυτό και αν συνεχίσουν με αυτά τα μυαλά, σύντομα θα βρεθούν στα αζήτητα του συνδικαλισμού και της πολιτικής.-

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΚΟΥΚΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!