Φθιώτιδα: Σε διήμερη απεργία οι σχολικές καθαρίστριες

Δυναμική κινητοποίηση ετοιμάζουν  στις 6 και 7 Φεβρουαρίου οι σχολικές καθαρίστριες του Νομού  Φθιώτιδας  διαμαρτυρόμενες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους σε δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες , όπως και στις αμοιβές τους που καταβάλλονται  καθυστερημένα.

Tο Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων του Νομού Φθιώτιδας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας  παρουσία και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη  και συζήτησαν τα συγκεκριμένα θέματα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας με ανακοίνωση της στηρίζει τον αγώνα των  Σχολικών καθαριστριών .   

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα και στηρίζει την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, πλήρη και σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Είναι αδιανόητο να αγνοούνται τα αιτήματα των εργαζόμενων των σχολικών κτιρίων στη χώρα μας, των ανθρώπων που έχουν επωμισθεί το βάρος της καθαριότητας και της απολύμανσης των σχολικών κτηρίων, την ώρα μάλιστα που τα σχολεία μας κλείνουν λόγω του ιού της γρίπης το ένα μετά το άλλο.

Απαιτείται άμεσα από τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε διάλογο ώστε να βρεθεί λύση στα πολλά και σημαντικά εργασιακά τους προβλήματα».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!