Φεύγουν από δήμους, πάνε… Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Θα υπολειτουργήσουν σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων, λόγω των στάσεων εργασίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ (11-3 για την πρωινή βάρδια, και 3-7 για την απογευματινή βάρδια), αντιδρώντας στη διαθεσιμότητας-απολύσεις και στην αποστολή λιστών (σ.σ.: χθες, έκανε μια εξαίρεση όσον αφορά στους επίορκους δημοτικούς υπάλληλους).

Στην Αθήνα, στις 11 και μισή το πρωί, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια με πορεία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πορευθούν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στο… δρόμο τους, θα συναντήσουν τους συνδικαλιστές του Συνδικάτου Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.

Να σημειωθεί πως στις σημερινές κινητοποιήσεις, με στάση εργασίας 11-3, μετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Αττικής, που πραγματοποιούν από χθες κατάληψη στο κτήριο της Κατεχάκη 56, αντιδρώντας στην απόλυση 61 συναδέλφων τους.

«Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για να αναμετρηθούμε αποφασιστικά με την μνημονιακή πολιτική λαίλαπα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας. Με την συνέχιση και κλιμάκωση των πολυήμερων και πολύμορφων αγώνων μας είμαστε αποφασισμένοι να αναγκάσουμε την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί αν γίνει η αρχή, τότε ακόμα 25.000 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν το 2013 στην ίδια θέση, στον προθάλαμο της ανεργίας.

Κανένας εφησυχασμός και αδράνεια. Τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που έχουμε βάλει την κυβέρνηση στη… γωνία, μπορούμε να την οδηγήσουμε σε άτακτη υποχώρηση», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση για τις σημερινές της δράσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!