ΕΥΑΘ: Απολύθηκαν οριστικά 87 συμβασιούχοι

Εκτός της Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) βρίσκονται, πλέον, οριστικά 87 συμβασιούχοι της επιχείρησης μετά από έως και 15 χρόνια υπηρεσίας.

Πρόκειται για, μεταξύ άλλων, μηχανικούς, υδραυλικούς, καταγραφείς υδρομέτρων, διοικητικού, διανομείς, οι οποίοι εργάζονταν έως και 17 χρόνια στην επιχείρηση με ανανεούμενες συμβάσεις. Οι 87 είχαν βρεθεί εκτός ΕΥΑΘ στις 30.6.2017, αλλά, καθώς κέρδισαν προσωρινή διαταγή, επέστρεψαν στην εργασία τους έως τον Μάρτιο του 2018, οπότε και έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι 87 έχασαν και την κύρια αγωγή που εκδικάσθηκε πέρυσι τον Απρίλιο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να απωλέσουν και τις τελευταίες ελπίδες τους για επάνοδο στην εργασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σοι πρώην συμβασιούχοι είχαν ζητήσει να αναγνωριστεί ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας και κατά συνέπεια θα πρέπει να προσληφθούν σε αυτήν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Αντίθετα η εταιρεία υποστήριξε ότι δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας, αλλά προσέφεραν υπηρεσίες ως ιδιώτες εργολάβοι.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΕΥΑΘ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΥΡΙΑ ΑΓΩΓΗ, 87 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]