Έχτισαν την πύλη του Δρομοκαΐτειου οι εργαζόμενοι

Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, τοποθετώντας τσιμεντόλιθους στην είσοδό του, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ένταξη τους στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου χαρακτηρίζουν έγκλημα το κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων καθώς πλήττει την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, τους ψυχικά ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων είναι φτωχοί και εγκαταλελειμμένοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στο Δρομοκαΐτειο εργάζονται 500 άτομα, εκ των οποίων τα 50 θα έχουν αποχωρήσει έως το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε γραφικότητα το «χτίσιμο» της πύλης του νοσοκομείου και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο. «Το αντιμετωπίζω ως γραφικότητα, για να μην το εκλάβω ως παράνομη πράξη, γιατί αλλιώς θα πρέπει να δράσω διαφορετικά» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερα στοιχεία, λέγοντας ότι πρόκειται να ανακοινώσει τους σχεδιασμούς του επισήμως σε λίγα 24ωρα. Τέλος, επισήμανε: «Η κυβέρνηση δεν συνδιοικεί με τους συνδικαλιστές», για να λάβει την απάντηση: «Η κυβέρνηση συνδιοικεί με την τρόικα. Κι εσείς ζείτε σε γυάλινο κτίριο. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία. Μιλήστε επί της ουσίας».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!