Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

Την πλήρη αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας εκφράζουν οι σύλλογοι των εργαζομένων στα νοσοκομεία Κορίνθου, Άργους, Αμαλιάδας, Κυπαρισσίας, Κρεστένων και Μολάων και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις διαρκείας για το επόμενο διάστημα.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου συναντήθηκαν στην Τρίπολη και συζήτησαν τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων κάνοντας λόγο για «βάρβαρη επιδρομή εναντίον υγειονομικών και ασθενών».

Οι σύλλογοι, σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι, «οι αποφάσεις των κυβερνώντων και των τροϊκανών που όλες έχουν ληφθεί ερήμην του ελληνικού λαού, οδηγούν σε απόλυτη διάλυση τα νοσοκομεία μέσω των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Αποτέλεσμα, τραγικές ελλείψεις υλικών και προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ασυντήρητα ασθενοφόρα, χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα, υπέρογκες αυξήσεις στα νοσήλια, διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών στις δαπάνες των εξετάσεων, φαρμάκων, θεραπειών κλπ, αύξηση των ανασφάλιστων ανέργων και παράδοση της Υγείας στα γερμανικά συμφέροντα με την υπογραφή συμφωνίας από την ελληνική κυβέρνηση».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΤΡΙΠΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση