Εθνική Τράπεζα: Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης εργασίας.

Αναλυτικά τα αιτήματα της 24ωρης απεργίας, όπως τα περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο «Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE – προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA»:

«Τη Παρασκευή 14-6-2019 απεργούμε για να διεκδικήσουμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης και να διατρανώσουμε τη άποψή μας για τον Κανονισμό Εργασίας.

Η Διοίκηση της Εθνικής, ερμηνεύοντας τα σημεία των καιρών (;!) θεώρησε ότι μπορεί να απαιτεί την αλλαγή του Κανονισμού Εργασίας βάζοντας μάλιστα αυτόν τον όρο ως προαπαιτούμενο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Η προσπάθειά για το κουρέλιασμα του κανονισμού εργασίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με τους συμβούλους-ειδικούς συνεργάτες να αυξάνονται καθημερινά, τις φήμες για εργασία 24 x 7 (εργασία 7 ημερών) να κυκλοφορούν στους διαδρόμους και τους συναδέλφους και συναδέλφισσες μέσω τρίτων εταιρειών με εικονικές εργολαβίες, να βγάζουν σε ορισμένες περιπτώσεις όλη τη δουλειά -αφού οι συνάδελφοι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν φύγει με «εθελουσία»- μη έχοντας κανένα από τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, με μισθούς των 600 ευρώ και καμία τύχη για εξέλιξη και αναγνώριση του κόπου τους.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, ειδικά όσοι έχουμε ήδη βιώσει – ως πρώην εργολαβικοί – την «ευελιξία» στην εργασία, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τον Κανονισμό Εργασίας, διεκδικώντας την ένταξη σε αυτόν και όλων όσοι εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα. Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του με καταγγελίες και ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Θα δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση για αυτό – προς κάθε κατεύθυνση – με την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία της Παρασκευής 14/6.

Σας ενημερώνουμε ότι και σε αυτή την απεργία, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., θα δοθεί αποζημίωση στα μέλη του Συλλόγου μας, ίση με το 70% του ποσού της περικοπής λόγω συμμετοχής στην απεργία».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!