ΕΣΗΕΑ προς Καμίνη: Να επανέλθει αμέσως στην εργασία της η Λαμπρινή Θωμά

Για απαράδεκτη, λογοκριτική και τιμωρητική μετάθεση της δημοσιογράφου του δημοτικού ραδιοφώνου της πρωτεύουσας, «Αθήνα 9,84», Λαμπρινής Θωμά, κάνει λόγο εκ νέου με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Αφορμή η «άκαμπτη στάση της διεύθυνσης του «Αθήνα 9,84» για την απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά από τον σταθμό», η οποία σε σχόλιό της αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με τους ισχυρισμούς της διοίκησης του σταθμού, ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84», μόνο και μόνο επειδή δε δόθηκε στο δημοτικό δαδιόφωνο της Αθήνας εξαίρεση από κηρυχθείσα απεργία των ΜΜΕ.

ΕΣΗΕΑ ζητεί από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν θέση και να αποκαταστήσουν άμεσα την απολυμένη δημοσιογράφο, αποκαταστώντας το δίκαιο έναντι της «εργοδοτικής αυθαιρεσίας» του διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Δεν αρμόζει σε κανένα μέσο ενημέρωσης, πόσο μάλλον σε Δημόσιο, να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Σωματείου των Δημοσιογράφων, μεταδίδοντας ως πρώτη είδηση, την παραπλανητική ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σταθμού, ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84» – μόνο και μόνο επειδή δεν δόθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας εξαίρεση από κηρυχθείσα απεργία των ΜΜΕ.

Κρίνει απαράδεκτη και εν τέλει λογοκριτική την άμεση κατάργηση της εκπομπής της Λαμπρινής Θωμά, επειδή η συνάδελφος σε σχόλιό της αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με την παραπάνω «είδηση».

Πολύ περισσότερο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να δεχθεί την τιμωρητική μετάθεση της συναδέλφου σε δυσμενές ωράριο και την απόφαση απόλυσής της, που έλαβε κατόπιν το Δ.Σ. του «Αθήνα 9,84», με την επίκληση των όσων έγραψε για τη μεταχείρισή της στη προσωπική της ιστοσελίδα.

Τα ΜΜΕ, και ιδίως τα Δημόσια και τα Δημοτικά δεν αποτελούν προέκταση της προσωπικότητας του Διευθυντή τους: κάθε άλλη συζήτηση είναι εκ περισσού…

Σε καιρούς που τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, η συλλογική κλαδική οργάνωση, αλλά και η ελευθερία της έκφρασης των δημοσιογράφων βάλλονται από παντού, ο «Αθήνα 9,84» οφείλει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας του, αντί να πλειοδοτεί σε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η Διοίκηση του σταθμού, όπως και ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να αποκαταστήσουν το δίκαιο, επαναφέροντας στη θέση της την απολυθείσα συνάδελφο.

Διαβάστε επίσης:
ΕΣΗΕΑ: Απεργία στα δημοτικά ραδιόφωνα Αθήνας και Ηρακλείου Αττικής

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!