Ανθυγιεινό επίδομα -Ερωτηματολόγιο: «Συμβουλές» ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr  

Για την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr σχετικά με το υπουργικό έγγραφο που ζητά από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των Ο.Τ.Α. της χώρας μέχρι σήμερα, 15/2/2019 να συμπληρώσουν συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και να απαντήσουν σε ζητήματα εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, κινητοποιήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως είχαμε προβλέψει, στέλνοντας επιστολή με «συμβουλές» σε σωματεία, με την οποία ωστόσο, δεν δίνονται οι απαντήσεις που ζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Για το παραπάνω θέμα, στην επιστολή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ τοποθετείται ως εξής:

«Είναι προφανές όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει πως η καθημερινότητα, ειδικά στις Υπηρεσίες όπου απασχολούνται εργαζόμενοι εξωτερικών συνεργείων, είναι σκληρή και πολλές φορές βρίθει  παρανομιών που δεν θα αποτυπωθούν σε κανένα χαρτί ειδικά από θεσμικούς υπηρεσιακούς παράγοντες. Εάν η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους στη προσπάθεια της να πετσοκόψει το ανθυγιεινό επίδομα αυτούς δεν θα τους βρει στους κόλπους των εργαζομένων.

Για αυτό καλούμε τους Συλλόγους μέλη της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. με παρέμβαση τους να αποσταλεί  ΕΝΙΑΙΑ από ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. η παρακάτω απάντηση στο έγγραφο του Υπουργείου.

  • Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ και στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ.
  • Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, χορήγηση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων ΜΑΠ.
  • Αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος και της επαγγελματικής ασθένειας και στο δημόσιο τομέα.
  • Κρατική χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, μόνιμο προσωπικό με συνεχής εκπαίδευση, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας για να εκλείψουν οι νεκροί και τσακισμένοι εργαζόμενοι που έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα στους Ο.Τ.Α .»

 

Δείτε ακόμη:

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Νέο πυροτέχνημα της κυβέρνησης

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία για το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!