Αίρονται διώξεις για δημάρχους & διοικητικούς σε υποθέσεις εργαζομένων (τροπολογία)

Μια σημαντική παράμετρο που αφορά υποθέσεις προσφυγών εργαζομένων κατά Δήμων ρυθμίζει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με αυτήν, αίρονται οι διώξεις για δημάρχους και διοικητικούς υπαλλήλους, που κατέβαλαν μισθό σε εργαζόμενους που παρέμεναν στην θέση τους έως ότου τελεσιδικήσει η δικαστική προσφυγή τους, με αίτημα την τακτοποίησή τους.

Το πρόβλημα είχε ανακύψει, καθώς ο νομοθέτης δεν είχε προβλέψει τί γίνεται στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι η υπόθεση προσφυγής των εργαζομένων κατά του Δήμου να τελεσιδικήσει και το δικαστήριο να κρίνει εάν αυτοί θα έχουν εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου.

Με την προηγούμενη διάταξη, οι αιρετοί και οι υπάλληλοι των ΟΤΑ απειλούνταν με την επιβολή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων.

Με τη νέα ρύθμιση τονίζεται ότι, “πρέπει να παύσουν οι διώξεις κατά της Διοίκησης, καθότι υφίσταται υποχρέωση συμμόρφωσής της προς τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις”.

Η διάταξη αφορά “τις περιπτώσεις καταβολής αποδοχών” στις συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, “εφ’ όσον απασχολούνταν πραγματικά δυνάμει αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων και για την συνολική διάρκεια της πραγματικής απασχόλησης, χωρίς χρονικό περιορισμό”.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΟΤΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΙΡΕΤΟΙΜ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!