Επεισόδιo με Σταθάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας (βίντεο)

Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών και γιουχαϊσμάτων έγινε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Συνδικαλιστές και σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ είχαν αναρτήσει πανό στην είσοδο της Περιφέρειας και αρχικά απαγόρευσαν την είσοδο στον υπουργό, όμως μετά από προτροπές συναδέλφων τους άφησαν τον Γιώργο Σταθάκη να μπει στην Περιφέρεια.

Ο Γιώργος Σταθάκης επισκέφθηκε νωρίτερα το ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενημερώσει τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στον ενεργειακό τομέα.

«Είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες αποφάσεις αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ και να παραμείνει ο πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος, και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε ο υπουργός από το ορυχείο του Νοτίου Πεδίου στην Κοζάνη.

Λίγο αργότερα, δριμύ κατηγορώ κατά του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής. Μάλιστα ο κ. Δακής, αφού πρωτίστως κατηγόρησε τον κ. Σταθάκη πως υπέγραψε το Φ.Ε.Κ. για την πώληση του 17% των μετοχών της Δ.Ε.Η., δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «σαρδόνιο» το χαμόγελο του Υπουργού προκαλώντας μικροένταση στη συνεδρίαση, σημείο, όπου, ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ζήτησαν να ρίξει τους τόνους και να αποτραπούν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί τόσο από τον ίδιο όσο και από το κοινό. Ο Σταθάκης αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Λίγη ώρα μετά επέστρεψε για να ακούσει και τις ομιλίες των υπολοίπων.

Δείτε στο 4’ λεπτό

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΕΗ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!