Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ: Πορεία στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΟΜΟΝΟΙΑ  και πορεία στο υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 13:30 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα των ΜΚΟ και παραμένουν ακόμη απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ διεκδικούν:

•              καταβολή όλων των δεδουλευμένων

•              σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα

•              να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

•              επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων

•              να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία

«Δουλεύαμε χωρίς να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, χωρίς ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Και τώρα μας πετάνε στο δρόμο ρίχνοντας μας για τη συνέχεια τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης που ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης για να δουλέψουμε, αν πληρούμε τα κριτήρια, για 400 ευρώ και ασφάλιση μόνο για εργατικό ατύχημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Βγάλαμε πολύτιμα συμπεράσματα αυτούς τους 5 μήνες σκλαβοπάζαρου. Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, είμαστε το νερό στις μυλόπετρες τους για να έρθει ανάπτυξη για τα κέρδη τους. Πώς αλλιώς να περιγράψουμε την χρηματοδότηση των ΜΚΟ με 36.093.750 ευρώ και τα ακόμη 600.000.000 ευρώ που θα δοθούν και σε ιδιώτες όταν το μερίδιο για τους εργαζόμενους είναι τα ψίχουλα των 625 και 400 ευρώ;»

»Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ήρθε να υλοποιηθεί  κατά γράμμα από Δήμους και Περιφέρειες. Είναι απαράδεχτο δημοτικές αρχές να εκμεταλλεύονται τους άνεργους και να γεμίζουν τις τσέπες των ΜΚΟ, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους σε προσωπικό. Και αφού δεν έκαναν ούτε αυτό, τώρα μας ζητάν να δουλέψουμε εθελοντικά (!!!) γιατί οι δήμοι δεν έχουν λεφτά! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να δουλεύουμε τσάμπα όταν είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.»

»Γι’ αυτό απαιτείται η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέσα από την συντονιστική επιτροπή, η οργάνωση στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, που ήταν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά

Περάστε στις… 12 του μηνός!
Συνδικάτο ΟΤΑ: Εκτός προγραμμάτων και δήμων οι ΜΚΟ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ 6000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΜΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]