Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: Δέσμευση Θεοδωρικάκου για προκήρυξη, συνέχιση εργασίας

Στην επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για το μέλλον των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», προχωράει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «στην πρώτη αυτή συνάντηση των εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκήρυξης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, παρά την χρονοκαθυστέρηση έκδοσης της, με την δέσμευση οι σημερινοί εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα κενό στο πρόγραμμα, μέχρι να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων όπως προβλέπει ο Νόμος για τους εργαζομένους του Βοήθεια στο Σπίτι. Ωστόσο όπως επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του κ. Υπουργού, η συζήτηση θα συνεχιστεί, θα ολοκληρωθεί και θα κριθεί στις λεπτομέρειες στην προγραμματισμένη συνάντηση που έχει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο στην Αθήνα στο ΥΠΕΣ στις 16/9/19», καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία έχει ολόκληρη ως εξής:

«Εν όψει της Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η έκτακτη συνάντηση του ΔΣ της (ΕΠΥΒ ΚΜ) Ένωσης Προσωπικού Υπηρεσιών Βοήθεια στο Σπίτι Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζοντας το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανό του, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και το Γ. Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδακη, στο Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση των εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκήρυξης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, παρά την χρονοκαθυστέρηση έκδοσης της, με την δέσμευση οι σημερινοί εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα κενό στο πρόγραμμα, μέχρι να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων όπως προβλέπει ο Νόμος για τους εργαζομένους του Βοήθεια στο Σπίτι.
Ωστόσο, όπως επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του κ. Υπουργού, η συζήτηση θα συνεχιστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση που έχει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο στην Αθήνα στο ΥΠΕΣ στις 16/9/19, όπου και θα κριθούν οι λεπτομέρειες .
Θα ήταν παράλειψη να μην αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος είναι ο πρώτος Υπουργός Εσωτερικών που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και δέχθηκε να μας συναντήσει με το κλιμάκιο του ΥΠΕΣ στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό.
Επίσης ευχαριστούμε τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου για την ευαισθησία και ανθρωπιά που επιδεικνύει σε όλους τους συμπολίτες του στην Βόρεια Ελλάδα καθ’ όλη την διάρκεια του πολιτικού του βίου!»
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!