Εργαζόμενοι Πάτρας: Ο Δημαράς κάνει παράνομα τους «ημέτερους» δ/ντές

Για «πλήρη παρανομία, απαξίωση, εμπάθεια, καταστρατήγηση της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της πολιτικής ουδετερότητας» και αξιολόγηση με ιδία κριτήρια κατηγορεί το δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά ο Σύλλογος των εργαζομένων του δήμου, με αφορμή «την παράνομη απόφασή του για τον ορισμό των αναπληρωτών γενικών διευθυντών και διευθυντών με βάση τον νέο Οργανόγραμμα του δήμου».

Όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, σε επιστολή – καταγγελία του προς το υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγέλακα και τον εισαγγελέα Πατρών, αλλά και στη στήλη της aftodioikisi.gr «Τα παράπονά σας στο δήμαρχο», ο Γιάννης Δημαράς «δεν εφάρμοσε τις διατάξεις περί της αρχαιότητας υπαλλήλων, παραβιάζοντας την βαθμολογική κατάταξη δεν έλαβε υπόψη του την άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου ,την ενασχόληση και γνώση του αντικειμένου, τα στοιχεία του υπηρεσιακού φακέλου ενός εκάστου υπαλλήλου για την αξιολόγησή του, όπως οι βαθμολογίες των υπαλλήλων, οι απουσίες, οι ποινές κ.λπ. Καταστρατήγησε ακόμα και τον ίδιο τον Οργανισμό που η ίδια η δημοτική

Αρχή ψήφισε παρά τις εντονότατες διαφωνίες του Συλλόγου μας, και τη μοναδική ίσως δυνατότητα που εξασφαλίσαμε μέσα από τον ΟΕΥ, ανάθεσης θέσης ευθύνης προϊσταμένων Δ/νσης σε υπαλλήλους κατηγορίας ΤΕ».

Συνεχίζοντας στην επιστολή – καταγγελία του, αναφέρεται «στα παράδοξα που δημιουργεί αυτή η εμμονή του δημάρχου στη δική του αντίληψη περί νομιμότητας, όταν οι υφιστάμενοι είναι… ανώτεροι σε βαθμό από τους ορισθέντες προϊσταμένους τους;;;».

Σήμερα, συμπληρώνουν, «προχωράει με την ίδια πολιτική στον ορισμό των προϊσταμένων τμημάτων, μόνο που από άποψη τακτικής αυτή τη φορά προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους δ/ντές που ήδη όρισε, ώστε να φαίνεται ότι οι υπάλληλοι που θα προταθούν αποτελούν αποτέλεσμα υπηρεσιακών διεργασιών».

Τι έκανε ο δήμαρχος, σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Πατρέων; «Καθαίρεσε στην ουσία δ/ντές και τμηματάρχες που είτε έχουν τοποθετηθεί με αποφάσεις προηγούμενων Δημάρχων αλλά και του ιδίου του Δημαρά, είτε ακόμα περισσότερο έχουν κριθεί και αξιολογηθεί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια κατά καιρούς, παρακάμπτοντας την ρητή διατύπωση του νομοθέτη ότι αυτοί παραμένουν στα καθήκοντά τους μέχρι να ανακληθούν από τα όργανα αυτά, όταν ολοκληρωθούν οι νομοθετικές διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από το αρμόδιο υπουργείο».

«Επιχειρεί, μέσα από την τοποθέτηση – κατάταξη του προσωπικού στις υπηρεσίες και με τις μετακινήσεις, να αποκλείσει τους μη αρεστούς, να φωτογραφίσει τους αυριανούς τμηματάρχες, αδιαφορώντας για τη διάλυση των υπηρεσιών. Φυσικά μιλάμε για πλήρη παρανομία, απαξίωση, εμπάθεια, καταστρατήγηση της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της πολιτικής ουδετερότητας. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι τιμωρεί όλους αυτούς οι οποίοι εφαρμόζοντας ως όφειλαν τον νόμο, δεν υπάκουσαν και δεν εκτέλεσαν αυθαίρετες εντολές.

»Επιχειρεί να επενδύσει ο κ. Δημαράς στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην αγανάκτηση της κοινωνίας απέναντι στο μοντέλο της δημόσιας διοίκησης, που το πολιτικό κατεστημένο διαμόρφωσε, επέβαλε και συντήρησε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους», καταλήγει στην επιστολή – καταγγελία του ο Σύλλογος.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΕΥ, ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΝΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!