Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων: Τι καταγγέλλουν για τους εργαζόμενους της κοινωφελούς

Η παράταξη «Ενότητα» του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία με αφορμή τις εξελίξεις με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: 

«Την Παρασκευή 11/10 το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ιωαννιτών πήρε απόφαση για πρόσληψη προσωπικού (25 οκτάμηνα και 19 δίμηνα). Θεωρούμε αυτό το γεγονός ως θετική εξέλιξη από την Δημοτική Αρχή – μετά τον αγώνα που δώσαμε για να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα -. Για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί άμεσα νέα απόφαση για προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ήμασταν παρών καθ’ όλη την διάρκεια του δημοτικού Συμβουλίου και ακούσαμε πάλι τοποθετήσεις για την ανάγκη επαναφοράς της ιδιωτικοποίησης. Στην τοποθέτησή μας τονίσαμε την θετική εξέλιξη και την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και για τους θιασώτες της ιδιωτικοποίησης και για τα καλά της – τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για το περιβάλλον – να πάνε να δούνε την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη βιομηχανική, ή στη Ρώμη της Ιταλίας που τα παράτησε ο ιδιώτης και εκβιάζει από πάνω αφού καταργήθηκε οι υπηρεσία και οι τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται για πολλές ημέρες στους δρόμους. Οι άλλες παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου (Πρόεδρος, γραμματέας, κ.λ.π.) απουσίαζαν (!!!) από την συνεδρίαση γιατί άραγε; Τους πέφτει βαριά η καλογερική.

Την Πέμπτη 10/11 είχαμε συνάντηση μαζί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας με τον Δήμαρχο κ. Ελισάφ, του παραδώσαμε υπόμνημα παράτασης του προγράμματος και την ανάγκη να παρέμβει και ο ίδιος προς την κυβέρνηση για την αναγκαιότητα αυτή. Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει και την Παρασκευή το έβαλε εκτός ημερήσιας διάταξης. Το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για το παραπάνω θέμα. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι βλέποντας την αδιαφορία του Δ.Σ. προτρέψαμε τους εργαζόμενους πριν από ένα μήνα και βγάλανε επιτροπή για να κινηθούν αγωνιστικά προς τον Δήμο, τον ΟΑΕΔ, την κυβέρνηση και θα έχουν σίγουρα την στήριξη του συλλόγου, αμ δε!!! Ενώ ο Δήμαρχος τους έκλεισε ραντεβού την Τρίτη 24/09, στις 10 η ώρα, η πρόεδρος ως ταύρος εν υαλοπωλείο ακύρωσε το ραντεβού γιατί όπως είπε αυτό είναι απεργοσπασία!!! γιατί την ίδια μέρα υπήρχε απεργία, το κατήγγειλε και στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου!!! Θα κανόνιζε η ίδια άλλο ραντεβού. Πέρασε ένας μήνας, δεν φάνηκαν πουθενά, αυτό είναι το ενδιαφέρων τους. Όταν ήταν για τους ψήφους … έκαναν ότι και οι πολιτικοί, εμπόριο ελπίδας. Όσο για την ημέρα της απεργίας θα πήγαιναν η Επιτροπή και το Δ.Σ. στις 10 η ώρα στο Δήμαρχο και 10.20 στη συγκέντρωση. Μάλλον με αυτό θέλουν να συσκοτίσουν τη δική τους απεργοσπασία, είτε να λένε ναι στην απεργία και να μην είναι στα κομμένα μεροκάματα, είτε να λένε διαφωνώ με την ΑΔΕΔΥ και δεν απεργώ. Αρνήθηκαν να μπει ως θέμα για ψηφοφορία στο Δ.Σ. με την συναίνεση και της Δυναμικής πρωτοβουλίας.

Την ημέρα της στάσης εργασίας στα γραφεία του συλλόγου ήρθαν συνάδελφοι από το δήμο Δωδώνης και μας ζήτησαν να πάμε στις 9 η ώρα σε συνέλευσή τους για την απαράδεκτη προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντί τους. Δεν φτάνει που δεν ήρθε ούτε η πρόεδρος, ούτε ο γραμματέας, κανένας από τα τέσσερα μέλη που έχει η παράταξή τους, μας έβαλαν και τις φωνές γιατί συμφωνήσαμε με τη στάση εργασίας που αποφάσισαν οι συνάδελφοι! Ακόμα είπαν ότι το θέμα της στάσης εργασίας το βλέπουν ως πολύ σοβαρό στην προετοιμασία του κι ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Δωδώνης δεν κάνουν ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας, τα γεγονότα τους διέψευσαν. Ενώ οι συνάδελφοι πρόταξαν αυτό το θέμα να συζητηθεί με τον Δήμαρχο η πρόεδρος το υποβάθμισε δίνοντας πάσα στο Δήμαρχο να πει στη συνάντηση και στα κανάλια ότι σωστά η πρόεδρος το έβαλε τρίτο σαν θέμα γιατί όντος είναι ήσσονος σημασία. Τα συμπεράσματα δικά σας».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!