Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων: Καταγγέλλουν εκδικητική μετακίνηση εργαζόμενης

Για εκδικητική μετακίνηση εργαζομένης κάνουν λόγο, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων καταγγέλοντας τη δημοτική αρχή και σε ανακοίνωση του σημειώνει:

Μετά την απόφαση ανάκλησης ορισμού της Τεχνικού Ασφαλείας (όπως ήδη έχουμε καταγγείλει), η δημοτική αρχή σε μια κατεύθυνση πέρα για πέρα εκδικητική, όσο και εμμονική, επανέρχεται στοχοποιώντας πάλι την εργαζόμενη.

Τιμωρεί τη συναδέλφισσα, στέλνοντάς την, από Προϊσταμένη του Τμήματος Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας, Οργάνωσης και Διαφάνειας, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ιωαννιτών, σε ένα Αποκεντρωμένο Τμήμα Καθαριότητας, με έδρα το Μπιζάνι, το οποίο υπάρχει μεν στον Οργανισμό του Δήμου, αλλά στην πράξη δεν υφίσταται, καθόσον ο Δήμος στο Μπιζάνι δεν διαθέτει καμία Υπηρεσία.

Γι’ αυτό και δεν είχε προκηρύξει τη θέση Προϊσταμένου στο συγκεκριμένο τμήμα ο Δήμος για Κρίση στο υπηρεσιακό Συμβούλιο. Γιαυτό εξάλλου από τις πρώτες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν η συγχώνευση των υπηρεσιών του ληξιαρχείου Μπιζανίου με το ληξιαρχείο Ανατολής με έδρα την Ανατολή. Γι’αυτό το λόγω πριν 3 μήνες μεταφέρανε από την Πεδινή ,τον οδηγό ,τον χειριστεί, και τον εργάτη στο εργοτάξιο του Δήμου.

Όταν η συναδέλφισσα εγγράφως ανέφερε, ότι Υπηρεσία του Δήμου με έδρα το Μπιζάνι δεν υπάρχει και επομένως η Απόφαση μετακίνησης είναι ανεφάρμοστη, για να την απειλήσουν και να μεθοδεύσουν πειθαρχική δίωξη εις βάρος της, απάντησαν ότι «αρνείται να αναλάβει τα καθήκοντά της και ότι αυτό αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα».

Σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε τη στοχοποίηση συναδέλφων, την οποιαδήποτε τιμωρητική στάση της εργοδοσίας.

Την επίθεση στα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

Τη διάλυση των υπηρεσιών από τα τερτίπια, τους εγωισμούς και τους πρόχειρους σχεδιασμούς δημάρχων κι αντιδημάρχων που πάνω στις πλάτες μας και τις υπηρεσίες των δήμων χτίζουν καριέρες και δημόσιες σχέσεις.

Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης με αρ. πρωτ. 6110/1416/30.01.2020 και την επιστροφή της συναδέλφισσας στην υπηρεσία που εργαζόταν.

Συνάδελφοι Τα θέματα δεν είναι προσωπικά και ως σύλλογος δεν τα αντιμετωπίζουμε έτσι.

Ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, στενάζουν οι υπηρεσίες και δεν μπορεί να βγει ο μεγάλος όγκος δουλειάς από τους συναδέλφους (ταλαιπωρούνται και -οι πολίτες), το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές,) Η Δημοτική Αρχή αντί να δει πως θα στελεχώσει καλύτερα τις υπηρεσίες, πως θα αναδιατάξει καλλίτερα το υπάρχον προσωπικό συζητώντας με τους εργαζόμενους, μετακινεί εργαζόμενους σε ανύπαρκτες υπηρεσίες, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Οι τοποθετήσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες γίνονται από τον Δήμαρχο με βάση την ειδικότητα και τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Για την παρουσία των εργαζομένων στη δουλειά, τον έλεγχο, την… απόδοση, τις υποχρέωσης την ευθύνη έχουν οι προϊστάμενοι διεύθυνσης η τμημάτων διαφορετικά θα πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή αντί να κυνηγάει τους εργαζόμενους, να συνταχθεί μαζί τους και να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα, πριν είναι πολύ αργά για τις υπηρεσίες, και να μην ταυτισθεί και σε αυτό το ζήτημα με την κυβερνητική πολιτική.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!