Εργαζόμενοι Κοινωνικών Δομών: «Είμαστε απλήρωτοι 5 μήνες με ευθύνη της Φωτίου»

Κραυγή απεπλισίας και αγωνίας για το μέλλον τους αλλά και σκληρή επίθεση εναντίον της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, εξαπολύου οι εργαζόμενοι στις «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας». Ταυτόχρονα όμως αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, στις ομάδες των πολιτών που τους έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2017. Απλήρωτοι επί 5 μήνες οι 1100 εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Φτώχειας – Δεν έχουμε ούτε γάλα για τα παιδιά μας.

Ούτε το γάλα των παιδιών τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν, χωρίς υπερβολή, οι 1100 εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 5 μήνες με ευθύνη της αρμόδιας αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας. Θεανώς Φωτίου.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία, τις τράπεζες χρόνου, τα γραφεία διαμεσολάβησης και τα υπνωτήρια αστέγων σηκώνουν το σημαντικότερο βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους εν μέσω κρίσης, καταγγέλλουν ότι βρίσκονται σε στρατηγικό παραγκωνισμό από το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο αντί να εργάζεται για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους, φροντίζει μέσα από κωλυσιεργίες στις υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων να παρακρατά μισθούς μηνών για την εξυπηρέτηση ταμειακών πλεονασμάτων και άλλων κρατικών υποχρεώσεων, προκαλώντας έτσι σοβαρή οικονομική ασφυξία στις οικογένειες των εργαζομένων.

Πάντως και προς τιμήν τους, οι 1100 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, συνεχίζουν με ευσυνειδησία να βρίσκονται καθημερινά στα κρίσιμα πόστα τους, αντιλαμβανόμενοι το λειτούργημα που επιτελούν και βάζοντας την δικιά τους απελπισία κάτω από εκείνη των 118.000 εξυπηρετούμενων συμπολιτών τους που ζουν κάτω απ΄ το όριο της φτώχειας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας εντάχθηκαν σε αυτές με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ και όχι από το παράθυρο, η πλειοψηφία τους είναι νέοι επιστήμονες που αμείβονται με το βασικό μισθό, το έργο τους στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι από τα υψηλότερα αξιολογημένα στην Ευρώπη, αλλά παρόλα αυτά πρόκειται σύντομα να αντικατασταθούν καθώς το Υπουργείο Εργασίας επαναπροκηρύσσει τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους υπάρχοντες εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περισσότεροι υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, να προστεθούν στα εκατομμύρια ανέργων λόγω του ότι οι θέσεις τους λανθασμένα καταργούνται».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!