Εργαζόμενοι Κοινωφελούς: Διεκδικούν παράταση συμβάσεων -Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, καλεί το Σωμαείο Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, για να διεκδικήσουν την παράταση των συμβάσεων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα στη συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, έκανε δεκτή την εισήγηση του σωματείου των εργαζομένων για τους 170 εργαζόμενους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι γνωστοί οι αγώνες και η θέση του σωματείου υπέρ της μόνιμης σταθερής εργασίας, η αντίθεσή του στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που δημιουργούν μια νέα γενιά εγκλωβισμένων συμβασιούχων που ανακυκλώνονται με προγράμματα και συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

Αρνούμαστε στα συναινέσουμε και να ανεχτούμε μια βάρβαρη πολιτική που συνεχίζεται και μας αντιμετωπίζει ανακυκλώσιμους και δήθεν ωφελούμενους. Αγωνιζόμαστε οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Παίρνοντας υπόψη μας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και συζητήθηκε ψήφισμα έως αίτημα με το οποίο διεκδικούμε από το Υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση της Ν.Δ. να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση.

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από διεξοδική συζήτηση ψήφισε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου απασχόλησης στους Δήμους των εργαζόμενων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με παράταση επιπλέον τεσσάρων μηνών.Ταυτόχρονα να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η βασική αρχή του εργατικού δικαίου για ίση αμοιβή για ίδια εργασία και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Να καταβάλει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν τελειώνει το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Να υπάρχει το δικαίωμα συμμετοχής στα νέα προγράμματα, όποιων το επιθυμούν, ακόμη και εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε αυτά.

Ο αγώνας συνεχίζεται: Η μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό είναι δικαίωμα όλων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της ελαστικής εργασίας και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Η αντεργατική πολιτική μόνο με μαζικούς ταξικούς αγώνες μπορεί να ανατραπεί. Καλούμε και το δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχει και να στηρίξει έμπρακτα αυτή την κινητοποίηση.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!