Εργαζόμενοι Κοινωφελούς Δ. Ρόδου: Έλαβαν στήριξη από το δημοτικό συμβούλιο

Εργαζόμενοι Κοινωφελούς Δ. Ρόδου:  Έλαβαν στήριξη από το δημοτικό συμβούλιο

Η αναφορά ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου είναι πολιτικό όργανο», «δεν είμαστε εδώ μονάχα για να πειθαρχούμε σε νόμους, αλλά να δημιουργούμε νόμους που δικαιώνουν τους πολίτες και να ασκούμε πολιτική», ήταν ακόμη ένα στήριγμα στον αγώνα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ απέναντι στα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της προς το Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, επισημαίνει:

Αξιότιμε Δήμαρχε Ρόδου,

Αξιότιμε πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής

                κε. Αντώνη Β. Καμπουράκη

Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας (8/2018) μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες και έλεγχο κριτηρίων του ΟΑΕΔ (τίτλους σπουδών, οικογενειακή κατάσταση, ανεργία, κ.α.) επιλεχθήκαμε μέσω της προκήρυξης 8/2018 να υπηρετήσουμε στις δημοτικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου Ρόδου.

Είχαμε το ίδιο αντικείμενο – αρμοδιότητες, αντιμετωπίσαμε τα ίδια προβλήματα, ακολουθήσαμε τις ίδιες οδηγίες και εντολές των προϊσταμένων μας, όπως ακριβώς οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου. Από την πρώτη στιγμή αναρωτηθήκαμε γιατί να διαφέρουμε στην σχέση εργασίας. Αυτή η ανάγκη μας οδήγησε να ζητήσουμε την στήριξη της δημοτικής αρχής Ρόδου και των συλλογικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή).

Η υποβολή του αιτήματός μας στις 21-10-2019 ανέφερε ότι γνωρίζαμε τις περιορισμένες δυνατότητες που έχετε ως θεσμικά – συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στην ικανοποίηση του αιτήματός μας για μετατροπή της σχέσης εργασίας μας σε αορίστου χρόνου. Αυτήν την δυνατότητα την έχει μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση και τα αρμόδια δικαστήρια.

Όμως, η δημόσια και ειλικρινή τοποθέτησή σας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (25-10-2019) μας έδωσε δύναμη και κουράγιο στην δικαστική διεκδίκηση για ορθή αναγνώριση της σχέσης εργασίας μας. Θυμόμαστε τη δέσμευσή σας ότι παρόλο που κινούμαστε δικαστικά ενάντια στο Δήμο Ρόδου θα μας παρέχετε με κάθε τρόπο νομική υποστήριξη. «αρέσει δεν αρέσει, εμείς θα το κάνουμε» είχατε πει! Αναγνωρίζουμε την ειλικρίνειά σας για την δικαστική απόφαση όταν είπατε «Δεν το βλέπω πολύ πιθανόν». Όμως, συνεχίσατε λέγοντας «να μας εξοπλίσετε με επιχειρήματα», «να μεριμνήσει ο δικηγόρος σας, να μπορέσετε να φέρετε τα πράγματα έτσι ούτως ώστε η αντίρρησή μας να είναι όσο το δυνατόν αναμενόμενη, λιγότερο απέναντι, δεν θα είμαστε απέναντι σε σας». Κλείσατε την τοποθέτησή σας κάνοντας αναφορά ότι «σας έχουμε ανάγκη», «δεν θέλω να σας κοροϊδεύω, δεν θέλω να σας ανακοινώσω κάτι που δεν έχω στα χέρια μου, τουλάχιστον όμως από εμάς θα περιμένετε βοήθεια».

Είμασταν παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Νιώσαμε περήφανοι που ως εργαζόμενοι και πολίτες θα είχαμε την συμπαράσταση όλων σας στο δύσκολο αγώνα της δικαστικής διεκδίκησης! Η αναφορά σας ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο», «δεν είμαστε εδώ μονάχα για να πειθαρχούμε σε νόμους, αλλά να δημιουργούμε νόμους που δικαιώνουν τους πολίτες και να ασκούμε πολιτική», ήταν ακόμη ένα στήριγμα στον αγώνα μας απέναντι στα δικαστήρια!

Με βάση την ειλικρινή στήριξή σας και τις αποφάσεις 884/19 και 993/2019 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δικηγόρος μας κατέθεσε το υπ’ αριθμ. 18613/16-04-2021 αίτημα προς την Οικονομική Επιτροπή, ώστε να βελτιωθούν οι ελάχιστες πιθανότητές μας απέναντι στην κρίση του δικαστηρίου. Η εκδίκαση της αγωγής μας είναι στις 10-05-2021.

Ευελπιστούμε ότι με την μέχρι στιγμής δημόσια δέσμευσή σας καθώς και όλων των μελών στα θεσμικά-συλλογικά όργανα του Δήμου Ρόδου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή), θα συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε με ειλικρίνεια λόγων και πράξεων στην ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Αναμένουμε με αγωνία, ότι ως προεδρεύων της Οικονομικής Επιτροπής, μέσα από την αυριανή συνεδρίασή της, να μας βοηθήσετε ώστε να βελτιώσουμε ακόμη και αυτές τις ελάχιστες πιθανότητές μας απέναντι στην κρίση του δικαστηρίου.

Με ειλικρίνεια

Εκ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΡΟΔΟΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]