Εργαζόμενοι Κοινωφελούς: Άμεση εφαρμογή ΣΣΕ για ενιαίους όρους αμοιβής και εργασίας

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, με την οποία καλούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα 14 Γενάρη, 6μμ στα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, και σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

30.000 εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ δουλεύουμε ήδη ένα τρίμηνο στους Δήμους όλης της χώρας, ενώ πολλοί περισσότεροι σχεδιάζει η κυβέρνηση να απασχοληθούν το 2019.

Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι όπως μας αποκαλούν για να καταπατούν τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα.

Χωρίς να εφαρμόζεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το Ενιαίο Μισθολόγιο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, δουλεύουμε για 495,25 ευρώ οι μεγαλύτεροι και 431,75 ευρώ αν είμαστε κάτω των 25 ετών, παρά του ότι προσφέρουμε την ίδια εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και καλύπτουμε ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στα προηγούμενα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τα Σωματεία τους, ανάγκασαν την κυβέρνηση να βελτιώσει κάποιους από τους όρους εργασίας (ασφαλιστική κάλυψη ΒΑΕ, άδειες, χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας) χωρίς όμως να αποκαταστήσει τις μισθολογικές και εργασιακές αδικίες.

Σήμερα όμως είναι ανάγκη να πάμε ένα ακόμα βήμα παραπέρα.

Ανατρέποντας τις συμβάσεις εκμετάλλευσης και ομηρίας, σε συντονισμό και κοινή δράση με τα Σωματεία στους ΟΤΑ να απαιτήσουμε ενιαίους όρους αμοιβής και εργασίας με ίσα δικαιώματα για όλους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας.

Διεκδικούμε άμεση εφαρμογή των ΣΣΕ και ενιαίων όρων αμοιβής και εργασίας.

Παλεύουμε για ίσες αμοιβές και ίδια δικαιώματα για την ίδια εργασία.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε κινητοποίηση την Τετάρτη 23 Γενάρη, ώρα 12,30μμ, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας (Σταδίου 27-29).

Για να οργανώσουμε καλύτερα την κινητοποίηση, αλλά και για συντονίσουμε τη δράση μας, καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τις επιτροπές εργαζομένων και όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, σε σύσκεψη «Συντονισμού και Αγωνιστικής Δράσης», τη Δευτέρα 14 Γενάρη, 6μμ στα γρ. της ΠΟΕ-

ΟΤΑ, Καρόλου 24, 3ος ορ., Πλατεία Καραϊσκάκη, στάση «Μεταξουργείο» του μετρό.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΜΟΙΒΕΣ, ΣΣΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!