Εργαζόμενοι ΚΕΠ: Χωρίς φυσική παρουσία πολιτών η εξυπηρέτηση από Δευτέρα -Ξεκινούν αποχή

Θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου τα ΚΕΠ, τα οποία σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ, θα εξυπηρετούν  τους πολίτες στο μέτρο του δυνατού με ασφάλεια, από απόσταση, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και σε ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Κι αυτό γιατί η ΠΟΣΕΠ «αποφάσισε ΑΠΟΧΗ από καθήκοντα διεκπεραίωσης υποθέσεων με φυσική παρουσία πολιτών, για το προσωπικό των ΚΕΠ, από τη Δευτέρα 23/03/2020 και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού, με ΑΙΤΗΜΑΤΑ την αναστολή υποδοχής κοινού με φυσική παρουσία πολιτών μέσα στα ΚΕΠ και την αναστολή λειτουργίας των ΚΕΠ, στα οποία δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, μέχρι τη λήψη τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Π., στις 16/03/2020, αποφάσισε ΑΠΟΧΗ από καθήκοντα διεκπεραίωσης υποθέσεων με φυσική παρουσία πολιτών, για το προσωπικό των ΚΕΠ, από τη Δευτέρα 23/03/2020 και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού, με ΑΙΤΗΜΑΤΑ την αναστολή υποδοχής κοινού με φυσική παρουσία πολιτών μέσα στα ΚΕΠ και την αναστολή λειτουργίας των ΚΕΠ, στα οποία δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, μέχρι τη λήψη τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διάλογος με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εποπτεύει τη λειτουργία των ΚΕΠ και έχουμε δηλώσει την επιθυμία μας για τη συνέχισή του προς εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.
Έχουν ήδη γίνει αρκετά βήματα και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και νέες δράσεις, όπως ενημερωθήκαμε από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Τη Δευτέρα 23/03/2020 ΤΑ ΚΕΠ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΤΑ ΚΕΠ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Θα εξυπηρετούμε τους πολίτες στο μέτρο του δυνατού με ασφάλεια, από απόσταση, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και σε ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Ακριβώς όπως πλήθος άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου που δεν δέχονται κοινό, αλλά λειτουργούν με νέους τρόπους.

Καλούμε τους πολίτες να τηλεφωνούν και να επικοινωνούν μαζί μας για τις υποθέσεις τους που διεκπεραιώνονται μέσω ΚΕΠ και είμαστε πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουμε με όποιο πρόσφορο τρόπο και μέσο.

Τα ΜΜΕ, τέλος, ενημερώνουμε ότι η αποχή μας από τρόπο εκτέλεσης καθήκοντος (εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία) είναι προληπτικό μέτρο που σχετίζεται αποκλειστικά με την υγεία εργαζόμενων και πολιτών και δεν προσφέρεται ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η κυβέρνηση και τα Υπουργεία επιτελούν έργο καθημερινά για την καθυστέρηση εξάπλωσης του νέου ιού και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάζεται με υπερεντατικούς ρυθμούς για όλο το ελληνικό δημόσιο, τα οποία αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΕΠ, ΑΠΟΧΗ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]