Εργαζόμενοι Καθαριότητας ΕΜΠ: Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας εναντίον των μειώσεων μισθών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Πολυτεχνείου, στα πλαίσια 48ώρης απεργίας.

Συγκεκριμένα μετά την άκαρπη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, με τον εργολάβο – εργοδότη τους, την εταιρεία «ISS», που δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους, σχετικά με την ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση μείωση του μισθού τους που φτάνει και το 16%, οι καθαρίστριες του Πολυτεχνείου αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα 20 και αύριο Τρίτη 21 Φλεβάρη.

Μαζί στον αγώνα τους, βρίσκεται ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ προκηρύσσοντας νέα στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα, από τις 9πμ-12μ., καλύπτοντας τα μέλη που θέλουν να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της καθαριότητας στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναφορά των κομμένων τριετιών, την πρόσληψη προσωπικού, πλήρες ωράριο για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Η εταιρεία που έχει πάρει την εργολαβία χρησιμοποιεί τους μνημονιακούς αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να δικαιολογήσει το πετσόκομμα των ήδη εξευτελιστικών μισθών (κατάργηση επιδόματος γάμου, τριετιών, κ.λπ.). Αρχές Φλεβάρη οι εργαζόμενοι αντίκρισαν τις περικοπές στα εκκαθαριστικά τους, οι οποίες προστέθηκαν στις αυθαίρετες μειώσεις του προηγούμενου διαστήματος (μειωμένα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα αδείας).

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν, αναγκάζονται να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας 27 ωρών, όταν στην πραγματικότητα εργάζονται 35 ώρες εβδομαδιαίως.

Η εκμετάλλευση των εργαζομένων από την ISS δε σταματά εδώ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι: Σύμφωνα με τη σύμβαση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ που έχει συνάψει με το ΕΜΠ, η εταιρεία δεσμεύεται να απασχολεί 78 άτομα για την καθαριότητα των κτιρίων της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, του συγκροτήματος στην Πατησίων και των εγκαταστάσεων σε Μέτσοβο και Διόνυσο. Αντί αυτού, η εταιρεία απασχολεί μόλις 67 εργαζόμενους, τους οποίους υποχρεώνει να εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς, για να προλάβουν να καθαρίσουν τα αμέτρητα τετραγωνικά των εγκαταστάσεων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΜΠ, ΕΡΓΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!