Εργαζόμενοι καταγγέλλουν αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων στην Π. Κεντρικής Μακεδονίας

Την αυθαίρετη μετακίνηση δύο κτηνιάτρων με απόφαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλει με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της ΠΚΜ παραβιάζει τον συνδικαλιστικό νόμο και τον υπαλληλικό κώδικα αγνοώντας την επιθυμία των συγκεκριμένων υπαλλήλων .

Διαβάστε την επιστολή τηςε ΠΕΚΔΥ προς την περιφέρεια:

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την αυθαιρεσία των διοικητικών πρακτικών της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και συγκεκριμένα της Μ.Ε.Θ. σύμφωνα με την καταγγελία της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας.(Αρ. πρωτ. 20/12.10.2020)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ

▪ της παρ. 5 του άρθρου 30 του Ν. 1264/82 (κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων), και
▪ του άρθρου 66, παρ. 3 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα (Ν. 3528/2007), σύμφωνα με το οποίο: «για μετακίνηση σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, το οικείο όργανο υποχρεούται να μετακινήσει τον υπάλληλο που έχει εκδηλώσει επιθυμία μετακίνησης στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα, εκτός εάν αιτιολογημένοι λόγοι συμφέροντος της υπηρεσίας δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση του. Στις λοιπές περιπτώσεις το οικείο όργανο υποχρεούται να λάβει υπόψη του κριτήρια όπως ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση υγείας
του, η οικογενειακή του κατάσταση και η συνυπηρέτηση συζύγου».

Στις ανωτέρω μετακινήσεις, οι οποίες σημειωτέον αφορούν σε οργανικές μονάδες που εδρεύουν σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης, ουδόλως ελήφθησαν υπ’ όψιν τόσο η απουσία συναίνεσης των μετακινούμενων υπαλλήλων, όσο και τα κριτήρια που προβλέπονται, με αποτέλεσμα το οικονομικό αδιέξοδο και την διατάραξη της οικογενειακής ζωής των δύο συναδέλφων, εκ των οποίων ο ένας είναι πολύτεκνος.

Επιπλέον πουθενά δεν τεκμηριώνεται η αμοιβαία μετακίνηση, η οποία για την εφαρμογή της προϋποθέτει αίτηση των υπαλλήλων.

Συνεπώς, με βάση όλα τα παραπάνω, η απόφαση μετακίνησης νομικά είναι εσφαλμένη και δύναται να προσβληθεί.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ εκπροσώπων της Διοίκησης και αντιπροσωπείας του Παραρτήματος της ΠΕΚΔΥ προ της εκτέλεσης των αποφάσεων,
υποστηρίχθηκε ότι οι υπάλληλοι τελικώς συναινούν στη μετακίνησή τους, ενώ ήδη είχαν καταθέσει την αντίθεσή τους (κατάθεση ιεραρχικής προσφυγής).

Κατόπιν όλων των ανωτέρω:

Καταγγέλλουμε:

• την αντιυπαλληλική, αυθαίρετη, αδιαφανή και παντελώς άκαμπτη και αλαζονική διοίκηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης,
• την παραβίαση του συνδικαλιστικού νόμου,
• την παραβίαση του υπαλληλικού κώδικα και την ερμηνεία των νόμων πάντα εις βάρος των εργαζομένων και ειδικά των κτηνιάτρων,
• την ιδιαίτερα δυσμενή μεταχείριση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενός μέλους του ΔΣ της ΠΕΚΔΥ σε πρώτο χρόνο και ενός πρώην μέλους του ΔΣ και νυν Προέδρου του δεύτερου μεγαλύτερου Παραρτήματός μας σε αυτήν την περίπτωση.

Απαιτούμε:

την άμεση ακύρωση των αποφάσεων μετακίνησης των δύο κτηνιάτρων και την επαναφορά τους στις προηγούμενες θέσεις και καθήκοντά τους, και την αποκατάσταση της ευρυθμίας της οικογενειακής τους ζωής.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!