Εργαζόμενοι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά Μπακαλέξη: Καταγγέλλουν αδιαφανείς μετακινήσεις στελεχών

Αδιαφανείς μετακινήσεις στελεχών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «μετά τις “αξιοκρατικές” και “διαφανείς” τοποθετήσεις από την κ. Αχτσιόγλου, στελεχών στο υπουργείο Εργασίας, η πολιτική ηγεσία παρέδωσε τη σκυτάλη στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κ. Μπακαλέξη.

Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στα όρια της παράλυσης, επιλέγει ως απόλυτη προτεραιότητά του μετακινήσεις στελεχών, προκειμένου να στήσει ένα καταδικασμένο από χρόνια στη συνείδηση των εργαζομένων πελατειακό-κομματικό κράτος. Επιχειρεί να προκαλέσει ανασφάλεια στους εργαζομένους, ώστε να κλείσουν τα μάτια και το στόμα τους. Προχώρησε με απόλυτη αυταρχικότητα ακόμη και σε μετακίνηση-δίωξη εκλεγμένου συνδικαλιστή, τη στιγμή που οι συνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης “τακτοποιούνται” με αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης».

Παράλληλα, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ζητά το αυτονόητο «να τηρηθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όπως προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα Ν. 3528/2007 και στο Ν. 4369/2016» και καταλήγει:

«Καταγγέλλουμε τα γεγονότα αυτά και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ σε όλα τα επίπεδα της υπαλληλικής κλίμακας δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν να εργάζονται για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός διοικητή και καμίας πολιτικής ηγεσίας, που τον εποπτεύει».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ, ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ ΕΤΑΜ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!