Εργαζόμενοι ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ Β.Ελλάδος: Κάλεσμα σε παράλληλη κινητοποίηση

Η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων Β.Ελλάδος Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 05/01/2020 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων από το «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.»

Μετά από συζήτηση και παράθεση απόψεων όλων των μελών και λαμβάνοντας υπόψη την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία υπερψηφίστηκαν τα 3 πρώτα επιχειρήματα, αποφασίστηκε ομόφωνα:

 –Νέα παράλληλη κινητοποίηση την Παρασκευή 10/01/2020 στις 12.00 έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης με σκοπό την συνάντηση με την κα. Αντωνίου Μαρία, επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη επικοινωνία με την κα. Αντωνίου πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκέμβρη και η ίδια είναι ενήμερη επί του θέματός μας, επομένως είμαστε πολύ θετικοί πως θα μας δεχτεί και θα μας συναντήσει.

Καλούμε όλους/ες τους εργαζόμενους/ες οι οποίοι δεν μπορούν να παραβρεθούν στην μαζική κινητοποίηση της Αθήνας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα.

-Μέσω του σωματείου θα σταλθεί εγγράφως και επίσημα το αίτημά μας προς την ΑΔΕΔΥ για μαζική Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στις 10/01/2020 με σκοπό την στήριξη και των μονίμων υπαλλήλων.

– Καθώς ο εκπρόσωπός μας, έχει έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο Συνταξιούχων, να ζητήσουμε την στήριξη του συλλόγου στον αγώνα μας και στην κινητοποίηση μας, μιας που οι Συνταξιούχοι αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα για τον ΕΦΚΑ και όλους τους συναδέλφους μας που εργάζονται εκεί.

Διεκδικούμε: • Ανανέωση του Προγράμματος για 12 μήνες για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό • Ειδική Μοριοδότηση σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ στους φορείς που εργαστήκαμε • Άμεση αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας με ένσημα αντίστοιχα με τους κλάδους ειδικοτήτων ΠΕ & ΤΕ που τοποθετηθήκαμε. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!