Εργαζόμενοι ΕΔΣΝΑ: Κομματικά παιχνίδια της διοίκησης σε βάρος του προσωπικού

Σε μια ανακοίνωση με τον τίτλο «το κομματικό νταραβέρι στον ΕΔΣΝΑ ζει και βασιλεύει», οι εργαζόμενοι του οργανισμού καταγγέλλουν κομματικά παιχνίδια της διοίκησης σε βάρος του προσωπικού. Ειδικότερα σημειώνουν:

«Την ώρα που ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων παραμένει άσκηση επί χάρτου και ο διαθέσιμος χώρος ταφής αποβλήτων στη Φυλή εξαντλείται με ταχείς ρυθμούς κινδυνεύοντας να οδηγήσει την Αττική σε τραγικό αδιέξοδο, ορισμένοι στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ασχολούνται με κομματικά παιχνίδια σε βάρος του προσωπικού.

Οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις, οι αναθέσεις καθηκόντων, η σκανδαλώδης εύνοια και προώθηση ημετέρων κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας, η κάλυψη υπαλλήλων που φέρουν κατηγορίες για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και η άσκηση διώξεων σε όσους δεν είναι αρεστοί αποτελούν δυστυχώς τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε τρία χρόνια τώρα.

Πρόκειται για μία κατάσταση – αποθέωση των κομματικών μηχανισμών και της ευνοιοκρατίας που έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα και δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και σκοπιμότητα.

Φαίνεται, ορισμένοι, όταν ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ώστε να αποπολιτικοποιηθεί και να γίνει περισσότερο αποτελεσματική φορούσαν κομματικές ωτοασπίδες.

Ρωτάμε τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ :

Ποια λογική υπαγορεύει τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού από τον χώρο εργασίας του – ανέρχονται σε σχεδόν τρεις μετακινήσεις ανά μήνα (!) – και πως το προσωπικό θα αποδώσει, όταν καλείται να εργαστεί διαρκώς σε νέα αντικείμενα;

Με ποια νομιμότητα περικόπτονται αποδοχές υπαλλήλων που αφορούν το 2016,δηλ εισοδήματα που έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί; Πως μπορεί να αγνοείται η εγκύκλιος του Υπ.Οικ. με Αρ. Πρωτ. 2/70588/0022/5-12-2006 όπου περιοριστικά και όχι ενδεικτικά αναφέρει ότι περικοπή μπορεί να διενεργηθεί μέσα στον επόμενο μήνα το αργότερο.

Με ποια λογική περικόπτονται μισθοί, εν μέσω οικονομικής κρίσης, χωρίς να ζητείται αιτιολόγηση από τους υπαλλήλους.

Με ποια λογική μετακινούνται χειριστές μηχανημάτων από εκεί όπου υπάρχουν πραγματικά ανάγκες, σε χώρους όπου υπάρχουν λιγοστά μηχανήματα;

Με ποια λογική μετακινούνται υπάλληλοι από εργασιακά αντικείμενα που υπάρχει έλλειψη προσωπικού, σε αντικείμενα που δεν υπάρχουν ανάγκες;

Πως γίνεται συνάδελφοι που στο παρελθόν έχουν κριθεί ως προϊστάμενοι από το υπηρεσιακό Συμβούλιο να υποβαθμίζονται σε υπαλλήλους; Μήπως, επειδή δεν έσπευσαν να δώσουν κομματικά διαπιστευτήρια

Πότε επιτέλους θα αναγνωρισθεί η ήδη αναγνωρισμένη από τα Δικαστήρια!!!! προϋπηρεσία των ΙΔΑΧ και πότε θα καταβληθούν οι αναδρομικές διαφορές μισθοδοσίας;

Με ποια λογική ενώ έχουν περάσει έξι μήνες δεν έχουν επιστραφεί τα αδικαιολογήτως παρακρατηθέντα ποσά που ανέρχονται στα 500€, των συναδέλφων διπλ. Μηχανικών και αφορούν εισφορές του Ν.4387/16, οι οποίες χωρίς σχετική αίτηση τους παρακρατήθηκαν.

Πως δικαιολογείται αυτή η αδιαφορία;

Πως δικαιολογείται η διατήρηση σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης υπαλλήλων που φέρουν βαρύτατες διώξεις ακόμη και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης;
Πως δικαιολογείται η μη αναζήτηση ευθυνών σε βάρος ημετέρων υπαλλήλων που προκάλεσαν ζημίες χιλιάδων ευρώ στο ΣΜΑ Σχιστού (από τη διάλυση του αυτόματου πλυντηρίου); Το Σωματείο μας με το υπ.αρ. πρωτ. 14067/18-10-2016 έγγραφο του προς την Διοίκηση, με θέμα «Ζητήματα Σωματείου προς την Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ» είχαμε επισημάνει ότι: Η άσκηση καθηκόντων Αναπληρωτή Προϊσταμένου στο ΣΜΑ από υπάλληλο με πτυχίο πλοιάρχου Γ΄ τάξης εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τις ζωές των εργαζομένων και για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων που είναι περιουσία του Ελληνικού λαού.

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και τον Γενικό Γραμματέα να πάψουν να μεταχειρίζονται τον φορέα ως κομματικό υποχείριο.

Τους καλούμε να πάψουν να διαχωρίζουν τους υπαλλήλους σε αρεστούς και μη.

Τους καλούμε να ξυπνήσουν και να ασχοληθούν με την επαπειλούμενη κρίση στη διαχείριση των απορριμμάτων, αξιοποιώντας το σύνολο του προσωπικού του ΕΔΣΝΑ που έχει αποδείξει επανειλημμένα την επιχειρησιακή επάρκεια και ετοιμότητά του».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΔΣΝΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!