Εργαζόμενοι Δήμου Καλαμαριάς κατά Makedonian Pride: «Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες»

  • Απο stergios
  • 6 Απριλίου 2019 - 11:40
  • Comments Off

Έντονη ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Καλαμαριάς, στο αίτημα του Ιερού Λόγου για τη διοργάνωση του Makedonian Pride.

«Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στο ψήφισμα που εξέδωσαν.

Ο Ιερός Λόχος είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση του 1ου Makedonian Pride στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, αύριο Κυριακή 7 Απριλίου.

Ωστόσο, μετά και τις αντιδράσεις, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον χώρο. Όπως αναφέρει το thestival,gr, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανακοίνωσαν αντισυγκέντρωση έξω από τον χώρο. Οι διοργανωτές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του 1ου εθνικιστικού φεστιβάλ σε άλλο χώρο.

Αναλυτικά, ο Σύλλογος Εργαζομένων εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

«To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, πιστό στις δημοκρατικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και της προσφυγικής-προοδευτικής Καλαμαριάς, που στη διαχρονική τους πορεία μέσα από θυσίες, διώξεις και δημοκρατικούς αγώνες υπερασπίστηκαν υψηλές ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό την κοινωνική πρόοδο, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ, MAKEDONIAN PRIDE


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!