Εργαζόμενοι Δήμων: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΥΠΕΣ

Σε Πανελλαδική Στάση Εργασίας σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου, από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι προχωρούν οι εργαζόμενοι στους δήμους μετά από απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ και την αδιάλλακτη στάση κυβέρνησης και ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποίησουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 9.00 το πρωί. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα  συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση γίνεται μια μέρα μετά την συνάντηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, στην οποία σύμφωνα με τους εργαζόμενους αποτυπώθυκε η «παρελκυστική τακτική» του υπουργού και της κυβέρνηση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αλλά και επιμονή στις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα.

«Κατόπιν της αδυναμίας του Υπουργού Εσωτερικών να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα της Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ., με τα οποία προσήλθε στη συνάντηση, προφανώς λόγω της εμμονής του στα σχέδια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και να καταστρατηγήσει τα εργασιακά δικαιώματα των Δημοτικών Υπαλλήλων, η απόφαση για την κινητοποίηση, όχι μόνο ισχύει, αλλά καθίσταται ακόμη πιο επιβεβλημένο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση», σημείωσαν οι εργαζόμενοι μετά το τέλος της συνάντησης προαναγγέλοντας την δυναμική παρουσία τους.

Την ίδια στιγμή η ΔΑΣ – ΟΤΑ με ανακοίνωση της, εξαπολύει σκληρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και την κυβέρνηση και σε ανακοίνωση της σημειώνει: «Σκοπός και στόχος τους είναι καταστρατηγήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Μάλιστα η ΔΑΣ ΟΤΑ απευθύνει πλατύ κάλεσμα και σημειώνει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να μπουν μπροστά, να οργανώσουν την πάλη ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων. Παίρνουμε όλοι μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 24 του Ιούνη από τις 07:00 μέχρι τις 12:00. Στην Αττική συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 08:15 στην Ομόνοια».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΥΠΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]