ΡΟΗ
προηγ επομ

Εργαζόμενοι-Δ.Βύρωνα: Σταματήστε να υπογράφετε επιζήμιες συμβάσεις με ιδιώτες

Σταματήστε να υπογράφετε επιζήμιες συμβάσεις με ιδιώτες ενισχύστε τις υπηρεσίες του δήμου. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα και επισημαίνει:

Διαβάσαμε στην Διαύγεια  https://www.dimosbyrona.gr/uplds/11257_APOPSILOSI.pdf  ότι ο Δήμος Βύρωνα  ενδιαφέρεται να αναθέσει την υπηρεσία «ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» σε ιδιωτική εταιρεία.

Η δημοτική αρχή Βύρωνα και ο Δήμαρχος Κατωπόδης φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί από την εξάπλωση του ιού της σύμπραξης με τους ιδιώτες  και υπογράφουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες  την  μια μετά την άλλη, μοιράζοντας δουλειές. Τις  συμβάσεις  αυτές τις έχουμε χαρακτηρίσει επιζήμιες για το Δήμο και τους πολίτες.

Η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την πολιτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζει στην πράξη –παρόλο ότι στα λόγια ξορκίζει την ιδιωτικοποίηση- την πολιτική απαξίωσης των υπηρεσιών με στόχο την προώθηση των συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες.

Γνωστό το έργο τους και η πολιτική τακτική τους.

Πρώτα απαξιώνουν με την πολιτική τους, τις υπηρεσίες και στη συνέχεια αναθέτουν δουλειές σε ιδιώτες. 

Αυτή τη φορά αναθέτουν σε ιδιώτες την  αποψίλωση  – καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων,                             δίνοντας το ποσό των 24.000 ευρώ. Οι δικαιολογίες γνωστές, δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε , κινδυνεύουμε από τις φωτιές κ.λ.π. Τα προβλήματα αυτά τα  γνωρίζουν, υπάρχουν κάθε χρόνο, δεν έχουν την λογική να τα επιλύουν  μέσω της ενίσχυσης της υπηρεσίας πρασίνου, αλλά τα αξιοποιούν για να δίνουν δουλειές σε ιδιώτες. 

Ας απαντήσει η δημοτική αρχή

Γιατί επιλέγει την ανάθεση – σύμβαση με ιδιώτη και όχι την πρόσληψη έστω και εποχιακού προσωπικού; Γιατί 6 χρόνια που διοικεί  το δήμο και ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στην υπηρεσία πρασίνου  έχει μειωθεί πάνω από το  50%  δεν προχώρησαν σε προσλήψεις;

Ξαφνικά δημιουργήθηκε η ανάγκη για τον καθαρισμό και την αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, δεν το γνώριζαν;

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που ‘‘αποψιλώνει’’  το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου  και τις υπηρεσίες του, που έχει στόχο την εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο,  δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε, να  αντιπαλεύουμε όποια και αν είναι η  δημοτική αρχή που την εφαρμόζει. 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ    

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!