Εργαζομένοι Δ. Θεσ/νίκης για 3Κ:  Να μην πληρώσουμε τους κακούς σχεδιασμούς του ΑΣΕΠ

Τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θες/νίκης με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου.

Κεντρικό θέμα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ήταν «οι  απολύσεις και οι μετακινήσεις εργαζομένων σε άλλους δήμους, μετά τους νέους οριστικούς (;) πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ/2018».

«Η προκήρυξη 3Κ αφορούσε περίπου 8.500 εργαζόμενους, που οι περισσότεροι ορκίστηκαν και έπιασαν δουλειά στους δήμους ως μόνιμοι τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Με τους νέους πίνακες του Δεκέμβρη απολύονται 200 εργαζόμενοι πανελλαδικά και άλλοι τόσοι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλους δήμους. Στον δ. Θεσ/νίκης 10 συνάδελφοι απολύονται και 21 θα μετακινηθούν σε άλλους δήμους».

Όπως λένε, «στον υφυπουργό εξηγήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Άλλοι ήρθαν από άλλες πόλεις για να πιάσουν δουλειά μαζί με τις οικογένειες τους και δαπάνησαν πολλά χρήματα για τη μετακόμιση τους, άλλοι παραιτήθηκαν από δουλειές που είχαν κ.α. και τώρα απολύονται ή αναγκάζονται να αλλάξουν πάλι τόπο διαμονής.  Τονίστηκε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει-καταστρέφει  ζωές εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις κυβερνητικές επιλογές και τον κακό σχεδιασμό του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ζητήθηκε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος. Είναι γνωστό, δήμαρχοι το ομολογούν, ότι η προκήρυξη 3Κ δεν κάλυψε τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στους δήμους. Άλλωστε, σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν δόθηκε λύση: Σε περιπτώσεις που εργαζόμενοι δούλευαν για χρόνια μέσω προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ – για διάφορους λόγους καθυστερούσαν να βγουν οι οριστικοί-όταν έβγαιναν  οι οριστικοί πίνακες και κάποιοι εργαζόμενοι δεν ήταν μέσα, με νομοθετικές ρυθμίσεις δεν απολύθηκε κανείς. Να δοθεί και η δυνατότητα στους συναδέλφους που με τους πρώτους πίνακες προσλήφθηκαν σε ένα δήμο και τώρα με τους νέους βρέθηκαν σε άλλο να επιλέξουν σε ποιον θα εργαστούν. Οι κενές θέσεις που μπορεί να υπάρξουν σε κάποιους δήμους να καλυφθούν από επιλαχόντες του διαγωνισμού. Επιδόθηκαν στον υφυπουργό το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσ/νίκης που υιοθετεί τα αιτήματα των εργαζομένων και η ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο κ. Καράογλου είπε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό εσωτερικών σε σύσκεψη που έχει μαζί του την Τρίτη 11 Φλεβάρη και θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία  για να μας ενημερώσει.

Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το μόνο που έχει κάνει ως τώρα είναι να στείλει ένα έγγραφο με το οποίο ζητά συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών και αυτό καθυστερημένα.

Καλούμε τα σωματεία και τους συναδέλφους με παρεμβάσεις και με κάθε δυνατό τρόπο να απαιτήσουν να μη απολυθεί κανένας εργαζόμενος από την προκήρυξη 3Κ/2018».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, 3Κ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!