Εργαζόμενοι Δ. Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: Να αναδειχθούν τα αιτήματα προστασίας εργαζομένων στα supermarkets

Να αναδειχθούν τα αιτήματα προστασίας των εργαζομένων στα supermarkets και να καταγγελθούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες λόγω κορωνοϊού, ζητά με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Αναλυτικά επισημαίνει ότι:

Οι εργαζόμενοι στα supermarket βρέθηκαν μπροστά στις συνθήκες της πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Είναι οι χώροι που αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού και μάλιστα όπου εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία μετράμε ήδη αρκετούς νεκρούς, εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες τους.

Ήδη υπάρχουν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία με αιτήματα που αφορούν τα μέσα προστασίας. Αντίστοιχα στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από τους εργαζόμενους στο ίδιο πόστο, οι οποίοι ανησυχούν για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους καθώς τα μέτρα προστασίας κρίνονται από ελλιπή ως ανύπαρκτα. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες να βρεθούμε στα καταστήματα στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα και στο σχόλασμα, να αναδειχτούν τα αιτήματα προστασίας, να στηριχθούν οι συνάδελφοί μας στα supermarket και να καταγγελθούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, SUPERMARKETS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!