Εργαζόμενοι Δ.Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Ζητούν μέτρα στην υπηρεσία καθαριότητας για τον κορωνοϊό

Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων, μετά την ύπαρξη 2 στενών επαφών με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην υπηρεσία καθαριότητας, ζητά με επιστολή του, προς τη δημοτική αρχή, το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Αγίων Αναργύρου – Καματερού.

Ειδικότερα στην επιστολή τους, σημειώνουν:

Κύριε Δήμαρχε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, μετά την ύπαρξη 2 συναδέλφων που εργάζονται στο τμήμα καθαριότητας του δήμου και οι οποίοι αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, ζητά τόσο από τη διοίκηση του δήμου και τον ίδιο το δήμαρχο, όσο και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στην εν λόγω υπηρεσία.

Απαιτείται ιδιαίτερη επαγρύπνηση εφόσον πρόκειται για υπηρεσία στην οποία απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων όπου τις περισσότερες φορές δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα να συγχρωτίζονται 3 άτομα μέσα σε μια καμπίνα οχήματος, πολλές φορές ακόμη και χωρίς μάσκα, όπως άλλωστε συνέβη το Σάββατο 3/10/20, κατά την διάρκεια της αποκομιδής στη λαϊκή αγορά, και την Δευτέρα 5/10/20, ημερομηνίες κατά τις οποίες οι εν λόγο συνάδελφοι δεν γνώριζαν ακόμη την ύπαρξη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το Δ.Σ του Σωματείου, αμέσως μετά την ενημέρωση του, επικοινώνησε τηλεφωνικά με εσάς (δήμαρχο κ. Τσίρμπα), ζητώντας να υλοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, έτσι όπως αυτές εφαρμόστηκαν και σε ανάλογη περίπτωση, στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Παλαιό Δημαρχείο.

Επειδή ακριβώς κατά την ως άνω επικοινωνία μας που προηγήθηκε εχθές το βράδυ 5/10/20, διαπιστώθηκε διάθεση εφησυχασμού στην εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης, απαιτούμε να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται στο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ(1/10/20), το οποίο και σας κοινοποιούμε, παρότι οφείλατε να γνωρίζεται.

Απαιτούμε:

• Να πραγματοποιηθεί σήμερα απολύμανση σε όλους του χώρους του Αμαξοστασίου.
• Να πραγματοποιηθεί σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση σε όλα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
• Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, να πραγματοποιηθούν διαγνωστικά μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, μέσα στις επόμενες 4 ημέρες.
• Να χορηγηθούν με επάρκεια όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και ιδιαίτερα όσα απαιτούνται για την πρόληψη της υγείας των εργαζομένων από τον COVID-19.
• Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλιστούν επαρκής χώροι υγιεινής(τουαλέτες),με καθημερινή καθαριότητα και σαπούνι και να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σήμερα, για ένα χώρο εργασίας που συγχρωτίζονται καθημερινά πάνω από 120 εργαζόμενοι να διατίθενται μόνο 2 τουαλέτες ,με άθλιες συνθήκες υγιεινής και να μην υπάρχει ούτε καν μια βρύση με νερό και σαπούνι για την υγιεινή των χεριών σε συνθήκες Πανδημίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!